+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Džiugus Lietuvos 100-mečio laukimas

Vasario 12 d. Šilutės Martyno Jankaus mokykloje vyko mokytojų Rolandos Daukantienės ir Ritos Zdanevičienės atvira, integruota tikybos – etikos pamoka: „Džiugus Lietuvos 100-mečio laukimas“.

Mokytoja Rolanda Daukantienė ir Rita Zdanevičienė 7a klasės mokiniams pateikė Šventojo Rašto mintis apie šventės esmę ir svarbą. Prisiminė religines ir tautines šventes, bei paaiškino jų tradicijas. Buvo akcentuota , jog artėja Lietuvos 100-metis ir mokiniai žiūrėjo videoreportažą, kaip saugomas Nepriklausomybės aktas.

Pamoka gerai suplanuota, mokytojos dirbo labai darniai, viena kitą papildydamos. Parinkti darbo metodai skatino mokinių aktyvumą  pamokoje. Buvo derinamas grupinis ir individualus darbas. Mokiniai noriai diskutavo ir išsakė savo mintis. Tikslingai panaudotos mokymo priemonės padėjo  mokiniams kuo geriau atlikti mokytojų skiriamą grupinę užduotį: sukurti koliažą, plakatą ir atviruką. Po užduoties mokiniai vertino draugų atliktas užduotis. Pamokos įtvirtinimui mokiniai atsakinėjo į klausimus.

Pamoką stebėję mokytojai turėjo galimybę stebėti puikų mokytojų ir mokinių bendradarbiavimą, bei aktyvų mokinių dalyvavimą pamokoje. Po pamokos buvo užpildyti pamokos vertinimo lapai ir aptarta pamoka.

Audronė Denisevičienė,
Šilutės tikybos metodinio būrelio pirmininkė