+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Atvira pamoka „Linksmosios geometrinės figūros“ Šilutės Martyno Jankaus pagrindinėje mokykloje

Sausio 11 d. įvyko pirmasis naujai suformuotos Martyno Jankaus zonos pradinių klasių mokytojų metodinio būrelio užsiėmimas. Visus naujiems darbams maloniai nuteikė  Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos mokytojos metodininkės Rasos Dulkienės atvira integruota matematikos-muzikos pamoka 1 klasėje „Linksmosios geometrinės figūros“.

Taip pat išklausėme mokytojų pranešimus: Violetos Verbickienės „Mokinių integruotas ugdymas netradicinėse erdvėse” ir Snieguolės Diekantienės „Šeimos ir mokyklos bendradarbiavimas, integruojant ugdymą pradinėse klasėse”, planavome ir aptarėme veiklą.

Nors tai buvo 6 pamoka, ir pirmokėliams tai tikrai nemenkas iššūkis, nes vaikai per dieną pavargę, tačiau visą pamoką vyko intensyvus darbas, jautėsi mokytojos ir mokinių šilti tarpusavio santykiai ir supratimas. Vaikai noriai ėmėsi visų mokytojos siūlomų veiklų, aktyviai dalyvavo pamokoje. Pamoka puikiai suplanuota, tinkamai parinkti darbo metodai skatino mokinių aktyvumą ir motyvaciją pamokoje. Buvo derinamas grupinis ir individualus ir kolektyvinis darbas. Tikslingai panaudotos mokymo priemonės padėjo  mokiniams kuo geriau atlikti jiems skiriamas užduotis: pakartoti geometrinių figūrų pavadinimus, pritaikyti jiems tinkamas natas, išploti ir išbelsti jas, atrinkti ir sugrupuoti, o pamokos pabaigoje visus pradžiugino „Linksmųjų geometrinių figūrų choras“.  Pirmokėliai tikrai noriai visą pamoką mokėsi geometrinių figūrų ir jas atitinkančių natų grupavimo, dainavo, mušė ritmą, atsakinėjo į klausimus, labai atsakingai įsivertino žinias pamokos pradžioje ir pabaigoje.

Pamoką stebėję 18 pradinių klasių mokytojų turėjo galimybę plėsti žinias vedant integruotas pamokas, pasisemti naujų idėjų ir jas tikrai panaudos savo darbe. Buvo užpildyti pamokos vertinimo lapai ir aptarta pamoka.

Sonata Kurmienė,
Gardamo progimnazijos skyriaus mokytoja metodininkė