+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kai vaikai nieko nenori: kaip motyvuoti mokinius mokytis?

Lapkričio 30 d. Švietimo pagalbos tarnyboje seminarą „Kai vaikai nieko nenori: kaip motyvuoti mokinius mokytis?” vedė Evaldas Karmaza, VŠĮ „EOS grupės” psichologas, psichodramos terapeutas.

Dalyvavo įvairių dalykų mokytojai. Seminaro tikslas – suteikti mokytojams naudingos informacijos motyvuojant mokinius mokantis. Pastaruoju metu pedagogai, kiti su jaunimu dirbantys specialistai vis dažniau susiduria su jaunimo žema motyvacija ne tik mokymuisi, bet ir siekiant kitų tikslų. Vis dažniau iš jaunimo galima išgirsti atsakymą „nieko nenoriu“, „nežinau“. Jaunimo motyvacijos trūkumui įtakos turi ne tik artimiausia aplinka, mokykla, supantys žmonės, bet ir asmenybės vidiniai mechanizmai.

Energingas ir daug praktikos sukaupęs šioje srityje, psichologas įjungė visus dalyvius į diskusiją, išklausė, dalijosi savo patirtimi. Psichologo pristatyti metodai turėtų padėti mokytojams mokant ir skatinant mokinius būti aktyvesniais dalyviais, o ne pasyviais klausytojais jų pamokose. Žinios, gautos seminaro metu, padės mokytojui kūrybiškai organizuoti ugdymo procesą.

Danguolė Jonelienė,
Vainuto gimnazijos pradinių klasių mokytoja metodininkė