+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Gamtos mokslų naujovės

Spalio 10 d. rajono chemijos ir kitų gamtos mokslų mokytojai  ir 8-12 klasių mokiniai vyko į pažintinę edukacinę kelionę „Gamtos mokslų naujovės“ Vilniaus universitete (VU), –  12 mokytojų ir 38 mokiniai iš Žemaičių Naumiesčio, Švėkšnos „Saulės“, Vainuto ir Vydūno gimnazijų, Usėnų, Vilkyčių, Saugų Jurgio Mikšo, Juknaičių, Piktupėnų pagrindinių mokyklų.

Išvykos dalyviai gyvai susipažino su šiuolaikinio mokslo (chemijos-fizikos) naujovėmis ir parengtumo reikalavimais mokiniui ketinančiam rinktis  studijų kryptį gamtos mokslų srityje, apsilankė VU Chemijos institute, Saulėtekio slėnio technologijų parko Nacionaliniame fizinių ir technologijos mokslų (NFTMC), Mokslinės komunikacijos ir informacijos (MKIC), Jungtinio gyvybės mokslų (JGMC) centruose. Su moksleiviais ir mokytojais kalbėjosi, aprodė mokslines tyrimo  ir mokomąsias laboratorijas, supažindino su naujausia tyrimams skirta įranga bei reikalavimus keliamus būsimiems  studentams pristatė 14 jaunųjų mokslininkų, kelionėn vykusių mokinių kartos atstovų, nes jų amžius nuo 26-erių iki 35-erių metų.

Kad kelionė įvyktų taip kaip numatyta, visais reikalais daugiau nei pusmetį rūpinosi Šilutės r. chemijos mokytojų metodinis būrelis (darbo grupė), VU Chemijos ir geomokslų fakultetas (prodekanas Ramūnas Skaudžius), Šilutės rajono Švietimo pagalbos tarnyba (specialistė Nijolė Rimkuvienė), Šilutės rajono savivaldybė (meras Vytautas  Laurinaitis).

Rimutė Pilipavičienė,
Juknaičių pagrindinės mokyklos mokytoja metodininkė