+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Edukacinė išvyka – kvalifikacijos tobulinimas

Spalio 19 dieną, Šilutės rajono geografijos ir ekonomikos mokytojų metodinio būrelio mokytojai vyko į edukacinę išvyką į Tytuvėnų regioninį parką, taip pat aplankėme ir Tytuvėnų gimnaziją bei Bernardinų vienuolyno ansamblį. Nors tą dieną orai nelepino, nuo pat ryto lijo lietus ir ne visi planavę vykti galėjo prisijungti, tačiau kelionę pradėjome gerai nusiteikę.

Pirmiausiai aplankėme Tytuvėnų regioninio parko lankytojų centrą. Gidė supažindino su šiai teritorijai būdinga gamtine aplinka, gyvūnais (ypatingas dėmesys čia skiriamas gervėms), ūkine veikla (nebeeksploatuojamu durpynu), archeologiniais radiniais, liudijančiais žmonių gyvenimo įpročius ir ūkinę veiklą, vykusią prieš tūkstančius metų.

Toliau ekskursija tęsėsi lauke už kelių kilometrų esančioje Tytuvėnų akmenų rūžoje. Gidė Agnė  labai vaizdingai ir išsamiai pasakojo apie riedulius, kurie pateko į šią teritoriją. Kaip ledynas, slinkdamas ir skildamas į kelias dalis, paliko juostą riedulių po moreninėmis nuogulomis. Išgirdome įdomių istorijų apie tai, kokie padavimai yra sukurti apie riedulių atsiradimą ir kam jie buvo ir yra naudojami žmogaus buityje ir ūkinėje veikloje.

Per lietų paklaidžioję akmenų rūža, kelionę tęsėme miško muziejuje, kuris įkurtas prieš 60 metų. Čia turėjome galimybę susipažinti su įvairiausiais Lietuvoje gyvenančiais miško paukščiais ir žvėrimis, pamatyti kaip atrodo jų lizdai, išgirsti kokios gyvenimo ir perėjimo sąlygos jiems labiausiai patinka.

Sekanti stotelė – Tytuvėnų gimnazija. Atvykę buvome labai šiltai sutikti administracijos, kurie papasakojo apie gimnazijos veiklą, džiaugsmus ir negandas bei suteikė galimybę apžiūrėti mokyklą ir klases. Taip pat dalyvavome atviroje geografijos pamokoje „Lyčių lygybė Lietuvos valstybės valdyme“. Mokytoja Rosita Marcinkienė sužavėjo savo energija, gebėjimu mokinius įtraukti į diskusiją, netradiciškai pažiūrėti į Lietuvos valstybės valdymo sistemą. Dalyvavimas šioje pamokoje vienareikšmiškai buvo labai naudingas ir vertinamas kaip pamokos planavimo ir organizavimo pavyzdys.

Išvykos pabaigą vainikavo apsilankymas Tytuvėnų Bernardinų vienuolyno ansamblyje. Aplankėme bažnyčią, vienuolyno celes, rekonstruotą vienuolyno dalį. Susipažinome su vienuolyno istorija ir šiuo metu vykdoma veikla. Taip pat dalyvavome edukacinėje programoje „Giros degustacija ir jos gamybos principai“.

Edukacinė išvyka buvo naudinga ne tik pažintiniu aspektu, aplankant lankytinas vietas, bet ir kvalifikacijos tobulinimui – dalyvaujant atviroje pamokoje.

Alicija Odinbergienė,
Geografijos metodinio būrelio pirmininkė