+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Edukacinė programa „ ŠVYTIS“

Pamokos trukmės edukacinė programa perteikia (8-12 klasių mokiniams) Vytauto Mačernio kūrybą teatrine kalba. Nors mokinių lietuvių literatūros programoje yra Vytauto Mačernio sonetai ir vizijos, proza nėra nagrinėjama, tačiau ji kaip niekas kitas atspindi autoriaus pasaulėžiūrą, jo gilius jausminius skaudulius, moralinį kodeksą, vertybinį kontekstą, kuris nepraranda savo aktualumo visais laikais.

Aktorė Alma Rimkevičiūtė pristato Vytauto Mačernio biografinius faktus, pasidalina tais bičiulių prisiminimais apie asmenybę, kurių literatūros vadovėliuose nerasite. Aktorius Vygantas Paldauskas suvaidina Vytauto Mačernio noveles čia ir dabar nūdienos realijų, tiesiog klasėje, tiesiog šalia mokinių, be atstumo, be uždangų ir širmų. Aktorius Vytautas Bartuška sukuria muzikinį apipavidalinimą.

Norintys užsisakyti šią edukacinę programą turėtų kreiptis į Šilutės kamerinį dramos teatrą: tel.: 8-682-11371 arba rašyti el. paštu silute@teatras.info Programa skirta 8 – 12 klasių mokiniams bei visiems neabejingiems V. Mačernio asmenybei ir kūrybai. Trukmė – 45 min. Tinkama ne tik lietuvių literatūros, bet ir etikos, tikybos pamokoms. Edukacinė programa nemokama.