+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Edukacinė programa „ NAMO STATYMAS“

Pamokos trukmės edukacinė programa perteikia (8-12 klasių mokiniams) Hermano Zudermano kūrybą teatrine kalba. 2017 m. – šio rašytojo 160-ųjų metų sukaktis. Sumaniai vaizduodamas savo gimtojo krašto vietas (Mažoji Lietuva) ir žmones rašytojas pasiekia meistriškumo viršūnę. Pasitelkiant apysakos „Jonas ir Erdmė“ (kurios pirminis pavadinimas „Namo statymas“) žodinę raišką ir teatro vaizdines priemones, atkuriami ir pateikiami to meto kraštiečių lūkesčiai, buitis ir išgyvenimai. Įsitikinama, kad žmogui iškylantys iššūkiai gal ir pasikeitė, bet išgyvenimai ir egzistenciniai klausimai niekur nedingo bei neprarado aktualumo ir šiais laikais.

Aktoriai Alma Rimkevičiūtė ir Vytautas Bartuška suvaidina dviejų šimtų metų senumo žmonių buities realijas čia ir dabar, tiesiog klasėje, tiesiog šalia mokinių, be atstumo, be uždangų ir širmų. Aktorius Vygantas Paldauskas sukurią muzikinį apipavidalinimą.

Norintys užsisakyti šią edukacinę programą turėtų kreiptis į Šilutės kamerinį dramos teatrą: tel.: 8-682-11371 arba rašyti el. paštu silute@teatras.info Programa skirta 8 – 12 klasių mokiniams bei visiems, neabejingiems Hermano Zudermano asmenybei ir kūrybai, bei Mažosios Lietuvos istorijai. Trukmė – 45 min. Tinkama ne tik lietuvių literatūros, bet ir etikos, tikybos pamokoms. Edukacinė programa nemokama.