+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Edukacinė išvyka į Bikavėnų Senųjų kaimo tradicijų centrą

Birželio 7 d. Žemaičių Naumiesčio zonos pradinių klasių metodinio būrelio mokytojos rinkosi į paskutinį šių mokslo metų susirinkimą-kūrybines dirbtuves Bikavėnų Senųjų kaimo tradicijų centre.

Čia buvo įsikūrusi tikra amatininkų stovyklavietė, todėl mokytojos turėjo galimybę susipažinti su liaudies amatais ir pačios savo rankomis sukurti ne vieną darbelį. Laikas pralėkė nepastebimai besimokant pinti iš šiaudų, audžiant vytines juostas, liejant žvakes, dekoruojant vazonus, karpant, siuvinėjant kryželiu. Liaudies birbynininko Kazio Budriaus instrumentų dirbtuvėje susipažinome ne tik su įvairiais instrumentais, bet ir pasigaminome iš žąsies plunksnų švilpynes.

Kartu su kitais stovyklos dalyviais susidomėję stebėjom Katyčių pagrindinės mokyklos mokinukų Piemenėlių koncertą, kurio metu netrūko linksmų pašmaikštavimų, mįslių, patarlių. Jiems pasiruošti padėjo mokytoja Virginija Gečaitė.

Išvyka buvo prasminga. Pasisėmėme naujos patirties, idėjų, kurias galėsime pritaikyti darbe su vaikais.

Dėkojame Bikavėnų Senųjų kaimo tradicijų centro direktorei Marytei Matevičienei, kad dar kartą turėjome galimybę suvokti, kokia gili mūsų protėvių išmintis, kaip iš paprasčiausių medžiagų įmanoma sukurti nuostabiausių darbelių.

Virginija Kubilienė,
Vainuto gimnazijos vyresnioji mokytoja

Sonatos Kurmienės nuotr.