+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Bendra metodinių tarybų išvyka

Birželio 21 dieną Šilutės Vydūno gimnazijos metodinė taryba lankėsi Vilniaus Gabijos gimnazijoje ir Mokyklų tobulinimo centre. Vydūniečiams draugiją palaikė kolegos iš Kintų ir Juknaičių mokyklų.

Ši bendra metodinių tarybų išvyka yra tęsinys Šilutės rajono mokyklų forumo „Mokinio individuali pažanga mokyklų bendradarbiavimo galimybių kontekste“, kurį Šilutės Vydūno gimnazija organizavo 2017 metų vasario 2 dieną (forumo iniciatoriai – mokytoja ekspertė, gimnazijos metodinės tarybos pirmininkė Tatjana Balvočienė ir direktoriaus pavaduotojas ugdymui Kęstutis Mockus).

Vizito metu Vilniaus Gabijos gimnazija pristatė savo patirtį taikant mokymosi bendradarbiaujant strategiją; Mokyklų tobulinimo centras supažindino su netradicinių mokymosi erdvių kūrimo ir panaudojimo galimybėmis mokymosi veiklose, su kūrybinių skaitymų projektu „Vaikų žemė“ ir su nauju dvejus metus truksiančiu projektu „Renkuosi mokyti – mokyklų kaitai“.

Taip pat buvo aptartos Šilutės Vydūno gimnazijos ir Šilutės r. Juknaičių  pagrindinės mokyklos metodinių tarybų ir metodinių grupių bendradarbiavimo galimybės, numatytos šių mokyklų bendrų veiklų plano gairės, suplanuoti jų įgyvendinimo žingsniai.

Laimutė Pakalniškienė, Šilutės Vydūno gimnazijos mokytoja metodininkė

Audronės Stasiulienės nuotr.