+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Psichologinė pagalba: tarp dokumentų ir realybės

Birželio 8 d., kaip ir kiekvienais metais prasidėjus vasarai, Šilutės rajono psichologų metodinio būrelio nariai dalyvavo Klaipėdos miesto ugdymo įstaigų psichologų organizuotoje respublikinėje psichologų konferencijoje „Psichologinė pagalba: tarp dokumentų ir realybės“.

Konferencijos metu buvo apžvelgta psichologų veikla bei pristatytas pranešimas ,,Mokinių socialinių, emocinių kompetencijų ugdymas taikant mokymosi tarnaujant metodą“. Taip pat buvo organizuotos 7 kūrybinės dirbtuvės, kuriose buvo pristatyti įvairūs psichologų darbe taikomi metodai. Šiais metais kūrybinės dirbtuvės organizuotos šiomis temomis: „Pasakų terapijos taikymo galimybės“, „Smėlio terapijos taikymo galimybės“, „Theraplay metodo panaudojimo galimybės, dirbant su vaikais, turinčiais autizmo spektro sutrikimų“, „Meno terapijos užsiėmimas: Sapnų gaudyklė – kaip meditacija“, „EBRU tapyba ant vandens, naudojimas malonumui ir terapijai“, „Metaforinių asociacinių kortelių „Iš praeities skrynios” taikymo galimybės darbe su vaikais ir paaugliais“,  „TeD.2 rezultatai: kaniterapijos ir dailės terapijos taikymas psichologo darbe“. Mūsų rajono psichologus atstovavo Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnybos psichologė, psichologų metodinio būrelio pirmininkė  Ilona Norgėlienė, kuri pristatė kūrybines dirbtuves „Metaforinių asociacinių kortelių „Iš praeities skrynios“ taikymo galimybės darbe su vaikais ir paaugliais“. Kūrybinėse dirbtuvėse turėjome galimybę ne tik gauti teorinių žinių apie darbo metodus, bet ir praktiškai juos išbandyti.

Džiaugiamės turėdami galimybę bendradarbiauti ir pasikeisti turimomis žiniomis, darbo metodais su kitų miestų, rajonų kolegomis.

Gabrielė Asiulevičienė,
Pamario pagrindinės mokyklos psichologė