+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kviečiame aplankyti naują molio dirbinių parodą

Iki birželio vidurio Tarnyboje galite pasidžiaugti nauja įspūdingų dirbinių iš molio paroda. Šilutės miesto Žibų  pradinės mokyklos 4 b klasės mokiniai   ir jų  mokytoja Rasa Jankauskienė svečiavosi Macikų socialinės globos namų keramikos dirbtuvėse. Neįprastoje ir netradicinėje aplinkoje  vyko praktinis užsiėmimas-edukacinė dailės ir technologijų pamoka „Molio dirbiniai“.

Šios veiklos metu mokiniai iš arčiau susipažino su viena iš vaizduojamojo meno šakų – keramika,  jos tipais ir formomis. Macikų socialinės globos namų keramikos būrelio “Molinukas”  vadovė, socialinė darbuotoja Beata Vaitelienė, pademonstravo, kaip įvairia technika yra gaminami molio dirbiniai.

Dailės ir technologijų pamokos  metu, susipažinę su keramikai naudojamais darbo įrankiais, mokėmės,  patys minkėme, formavome ir  įvairia technika nulipdėme dirbinius. Savo rankomis galėjome pajausti, kaip iš minkšto molio atsiranda unikalūs dirbiniai. Lipdymo procesas nebuvo toks paprastas, kaip atrodė iš pradžių. Kol iš molio atsirado vazelė, pieštukinė, saldaininė… reikėjo nemažai laiko ir pastangų.

Šios  pamokos metu įgijome teorinių žinių, praktinių įgūdžių, ugdėmės atsakingumą, gebėjimus. Mokiniai susipažino ir suvokė kuriamo molinio dirbinio  etapus, darbo operacijas, sunkumus.

Rasa Jankauskienė,
Šilutės Žibų pradinės mokyklos  mokytoja metodininkė