+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Žmogaus gyvybės pradžia – dieviškasis stebuklas

2017m balandžio 18-21 dienomis Šilutės Martyno Jankaus pagrindinėje mokykloje vyko Gamtos mokslų ir IT metodinės grupės metodinė savaitė. Be kitų renginių jos metu biologijos mokytoja metodininkė Birutė Martinkienė ir tikybos mokytoja metodininkė Rolanda Saulevičienė vedė atvirą integruotą biologijos ir tikybos pamoką 9b klasei „Žmogaus gyvybės pradžia – dieviškasis stebuklas, kurią stebėti  ir pastabas išsakyti kvietėme ir  kitų rajono mokyklų mokytojus.

Žmogui visų įdomiausia pažinti savo paties būtį bei istoriją, kuriai nėra lygių pasaulyje. Integruota biologijos-tikybos pamoka „Žmogaus gyvybės pradžia – dieviškasis stebuklas“ devintai  klasei pasirinkta neatsitiktinai. Devintokai ieško priešpriešų tarp religijos ir mokslo, o toks pasirinkimas leidžia mokiniams į žmogaus gyvybės pradžią žiūrėti ne tik iš biologinės mokslinės pusės, bet suteikia galimybę į šį procesą pažvelgti moraliniu dvasiniu požiūriu.

Pagal gebėjimus ir aktyvumą klasę galima būtų suskirstyti į kelias grupes. Vieni mokiniai, yra vidutinių gebėjimų, kiti mažiau pasitikintys savo jėgomis, nelabai aktyvūs jaunuoliai, dar viena grupė, kuriems reikalinga papildoma mokytojų pagalba atliekant užduotis. Dirbant su šia klase reikia stengtis taikyti įvairius mokymo metodus, padėti daliai mokinių atsikratyti vidinių baimių, juos skatinti, pagirti, ugdyti pasitikėjimą.

Klausydamiesi mokytojų aiškinimo, žiūrėdami filmo ištrauką, mokiniai turėjo galimybę ne tik susipažinti su užsimezgančios naujos gyvybės procesais, naujomis sąvokomis, bet ir išgirsti Šv. Rašto citatas, Bažnyčios poziciją žmogaus gyvybės vertingumo ir unikalumo klausimais, tyrinėti Evangelijos veikėjų jausmus ir veiksmus sužinojus apie būsimą Jėzaus gimimą. Mokiniai nuoširdžiai stengėsi atlikti pateiktas užduotis, buvo dėmesingi.

Rolanda Saulevičienė, Kazimiera  Vaitkuvienė,
Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos mokytojos metodininkės