+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

„Šiuolaikinės pamokos vadyba“ Usėnų pagrindinėje mokykloje

Sėkmingo ugdymo proceso garantas yra sėkminga pamoka. Per mokinių pavasario atostogas, balandžio 13 d., Usėnų pagrindinėje mokykloje vyko kvalifikacinis renginys – seminaras „Šiuolaikinės pamokos vadyba“, kurį vedė lektorė Renata Liagienė, mokyklų veiklos kokybės išorės vertintoja, Prienų rajono Skriaudžių pagrindinės mokyklos direktorė. Kartu su mūsų mokyklos pedagogais renginyje dalyvavo ir Stoniškių pagrindinės mokyklos mokytojų komanda.

Seminaro metu gilinomės į pamokos tobulinimo metodus, nagrinėjome 10 bendrųjų pamokos kokybės požymių, diskutavome, kas yra gera pamoka dviem požiūriais (orientavimasis į metodus, t.y. proceso kokybė, ir orientavimasis į rezultatus, t.y. rezultatų kokybė). Akcentavome ugdymosi aplinkų reikšmę, kur svarbu įvairovė, ergonomiškumas, mokinių darbų demonstravimas, tikslingumas ir įvairiapusiškumas. Praktiškai formulavome ne vieną pamokos uždavinį, mokėmės jį diferencijuoti pagal mokinių gebėjimus, aptarėme rezultato pamatavimo kriterijus.

Savarankiškai ir dirbdami grupėse atlikome nemažai konkrečių praktinių užduočių, gavome patarimų, kaip organizuoti pagalbą mokiniui pamokoje, kokiais būdais diferencijuoti mokymą. Žinoma, gilinomės į pažangą skatinantį grįžtamąjį ryšį, į vertinimą ir įsivertinimą. Turėjome galimybę ir padiskutuoti, pasidalinti savo gerąja patirtimi.

Abipusiai dalykiškai ir šiltai bendradarbiaudami net nepajutome, kaip prabėgo mokymui skirtas laikas. Po seminaro kolegos džiaugėsi lektore praktike, kuri turėdama didelį stebėtų pamokų bagažą, sugebėjo aiškiai sudėlioti svarbiausius šiuolaikinės pamokos akcentus. O mums belieka visa tai taikyti savo darbe.

Liucija Jasevičienė,
Usėnų pagrindinės mokyklos direktorė