+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Mokyklų psichologų darbas įgyvendinant Švietimo įstatymo pataisas

Kovo 23 d. įvyko Šilutės rajono psichologų metodinio būrelio narių susirinkimas. Vyko diskusija ir kolegialios patirties sklaida apie mokyklų psichologų darbą įgyvendinant Švietimo įstatymo pataisas, stiprinančias kovą su patyčiomis mokyklose. Susirinkime dalyvavusi Savivaldybės administracijos švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Vida Kubaitienė pristatė naujus įstatymus, jų pataisas, būsimus pokyčius kovojant su patyčiomis, smurtiniu elgesiu ugdymo įstaigose ir rekomendavo kiekvienoje ugdymo įstaigoje susitarti, pasidaryti tvarkas dėl nulinės tolerancijos patyčioms.

Taip pat  susirinkime dalyvavo Tauragės AVPK Šilutės r. PK vyriausioji tyrėja, bendruomenės pareigūnė Jurgita Kaktienė ir pristatė policijos galimybes padėti mokykloms reaguojant į smurtines situacijas.

Būrelio nariai dalinosi patirtimi, kaip vyksta jų darbas mokyklose. Visi susitikimo dalyviai pripažino, kad siekiant efektyvesnės psichologų pagalbos mokiniams, mokytojams, tėvams, būtina dirbančių ugdymo įstaigose psichologų plėtra.

Ilona Norgėlienė,
Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnybos psichologė,
Psichologų metodinio būrelio pirmininkė