+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Atvira sportinė veikla „IAAF vaikų lengvoji atletika“

Praktikumo tikslas – susipažinti su šio projekto teikiamomis galimybėmis optimizuoti pradinių klasių mokinių kūno kultūros pamokas, skatinti norą jose aktyviai dalyvauti ir džiugiai siekti rezultato. Praktikume dalyvavę antrų klasių mokiniai turėjo galimybę smagiai lenktyniauti ir varžytis.  Renginys vyko Martyno Jankaus pagrindinėje mokykloje. Jį vedė  Kintų pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytoja metodininkė, Šilutės sporto mokyklos lengvosios atletikos trenerė Lina Leikuvienė. Jai talkino Martyno Jankaus pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Vida Giedrienė. Varžyboms teisėjavo rajono kūno kultūros mokytojai ir Linos Leikuvienės treniruojami Šilutės pirmosios gimnazijos gimnazistai.

Mokytoja ir trenerė Lina Leikuvienė dalyvavo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos organizuotame seminare, kuriame pasirodė kaip labai aktyvi ir iniciatyvi dalyvė, todėl be Tarptautinio lengvosios atletikos sertifikato, duodančio teisę vesti „IAAF vaikų lengvosios  atletikos“ seminarus-praktikumus, dar buvo apdovanota ir visu tokiam renginiui vesti reikalingu inventoriumi.

Po renginio vykusiame aptarime pradinių klasių mokytojai patikino, jog tokios varžybos suteikia mokiniams džiugių ir gerų emocijų, kad iš tiesų skatina mokinių norą aktyviai jose dalyvauti. Mokytojai liko labai patenkinti renginiu ir ketina tai taikyti savo darbe. Reikia pridurti, kad visi renginyje dalyvavę mokytojai yra dėkingi kolegėms už naujas idėjas ir praktinės veiklos pavyzdį.

Kovo mėnuo buvo gana dosnus rajono kūno kultūros mokytojams. Be šio renginio jie turėjo puikią progą susipažinti su IKT taikymu kūno kultūros pamokose Klaipėdos Prano Mašioto progimnazijoje. Seminare – praktikume jie susipažino, kaip tikslinis IKT naudojimas kūno kultūros pamokose padeda geriau organizuoti darbą ir įgyvendinti pamokos tikslą. Taip pat žiūrėjome pamokų ir popamokinių renginių metu sukauptą vaizdinę medžiagą, kuri  įtikino, jog IKT naudojimas labiau motyvuoja mokinių nusiteikimą fizinei veiklai, skatina norą siekti geresnių rezultatų.  Seminaro metu treneris Saulius Lukonas su savo mokiniais pademonstravo ir smagų visus sudominusį „Lėkščiasvaidžio“ žaidimą.

Romualdas Drungilas,
Rajono kūno kultūros metodinio būrelio pirmininkas,
Šilutės pirmosios gimnazijos vyresnysis mokytojas