+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

KŪNO KULTŪROS MOKYTOJŲ IŠVYKA Į KLAIPĖDĄ

Kovo 1 d. didelis būrys rajono kūno kultūros mokytojų  susitiko Klaipėdos Prano Mašioto progimnazijoje,  dalyvavo seminare, kurio tema: „IKT – informacinių komunikacinių technologijų taikymas kūno kultūros pamokose“. Seminarą vedė Klaipėdos Prano Mašioto progimnazijos mokytoja metodininkė Lijana Kulvietytė.

Seminaras buvo dviejų dalių, pirmoji – teorinė, o antroji – praktinė. Seminaro lektorė vedė parodomąją pamoką 5-6 klasių mokiniams, pamokos tema buvo: „Krepšinio elementai“. Buvo pademonstruota, kaip galima taikyti IKT pamokoje. Galėjome įsitikinti, kad vaizdinis (IKT) pratimų pateikimas mokiniams leidžia geriau suprasti, kaip įvaldyti sporto šakų techniką ir taktiką, suvokti fizinio ugdymosi galimybių ir judėjimo formų įvairovę, siejamą su fizinio pajėgumo didinimu, judesių kultūros gerinimu, sveikatos stiprinimu ir saviraiškos galimybėmis.

Po šios pamokos kolegos buvo supažindinti su nauju žaidimu, kurį galima būtų taikyti ir kūno kultūros pamokose. Klaipėdos licėjaus kūno kultūros mokytojas metodininkas Saulius Lukonas pristatė Lėkščiasvydžio taikymą kūno kultūros pamokose. Mokytojas supažindino su žaidimo taisyklėmis, inventoriumi. Po to galėjome patys pamatyti, kaip jis žaidžiamas, nes mokyklos mokiniai žaidė parodomąjį žaidimą. Galėjome įsitikinti, kad šis žaidimas mokiniams patinka.

Laikas praleistas tokiame seminare kolegoms neprailgo, trumpai aptarę seminaro naudą, galimybę taikyti pamatytą medžiagą, padėkoję kolegoms iš uostamiesčio už gerosios patirties sklaidą, pasukome namų link.

Neringa Undraitienė,
Saugų Jurgio Mikšo pagrindinės mokyklos vyresnioji mokytoja