+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Užgavėnės Žemaičių Naumiestyje

Vasario 28 d. Žemaičių Naumiesčio aikštėje šurmuliavo čigonai, velniukai, ožiukai ir kiti Užgavėnių personažai, aplankę daugelį miestelio įmonių ir gyventojų. Šventinio sujudimo centras buvo miestelio aikštė, kur matėme įspūdingą Morę, visi vaišinomės šiupinine, įvairiausio skonio blynais, karšta aromatinga arbata, linksminomės su kapela „Šilo aidai” iš Šilutės, Žemaičių Naumiesčio gimnazijos tautinių šokių ir folkloro kolektyvais, vadovaujamais Vitalijos Birbalienės.

Šventę organizavo Žemaičių krašto etnokultūros centras ir seniūnija, partneriai – Žemaičių Naumiesčio mokykla-darželis, gimnazija, Šilutės ŽŪM Žemaičių Naumiesčio skyrius, „Gerumo namai“, rėmėjai – Šilutės rajono savivaldybė, UAB „Valna“.

Dalyviai ir praeiviai judėjo, krutėjo, šoko, dalyvavo nuotaikinguose žaidimuose, gėrėjosi Užgavėnių kaukių išmanybėmis ir linksmybėmis.  Įspūdingiausi personažai buvo paskatinti prizais. Tokia graži šventė visus džiugina, plečia vaikų istorines žinias apie Lietuvos praeitį,  liaudies papročius ir tradicijas, linksmai nuteikia visai pavasario pradžiai.

Adma Baltutienė,
Žemaičių krašto etnokultūros centro etnografė-vadybininkė