+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Fortepijono technikos ir stiliaus užduočių sprendimai pamokoje. Meistriškumo pamokos

Vasario 10-11 dienomis Šilutės meno mokyklos fortepijono skyriaus mokytojų iniciatyva, buvo organizuotas kūrybinis-praktinis seminaras “Fortepijono technikos ir stiliaus užduočių sprendimai pamokoje. Meistriškumo pamokos”. Seminaras vyko Šilutės meno ir Klaipėdos J. Kačinsko muzikos mokyklose. Jame dalyvavo daugiau kaip 50 fortepijono mokytojų iš Klaipėdos, Tauragės, Kretingos, Palangos, Platelių, Pagėgių, Mažeikių ir Šilutės mokyklų.

Seminaro lektorė M. K. Čiurlionio menų mokyklos mokytoja ekspertė, meno daktarė Gabrielė Kondrotaitė Šilutėje jau antrą kartą. Mokytojai turėjo galimybę išgirsti paskaitą apie fortepijoninės technikos bei stiliaus ypatumus. Praktinių užsiėmimų metu, kuriuose dalyvavo per 20 mokinių, mokytojai, stebėdami meistriškumo pamokas, įgijo žinių bei gavo naudingų praktinių patarimų. Taip pat vyko Šilutės meno mokinių koncertas ir diskusijos.

Seminaro dalyviai dėkojo lektorei ir organizatoriams už produktyvų darbą, šiltą bendradarbiavimą, įdomias netradicines pamokas. Mokytojai pasisėmė naujų įdėjų, teigiamų emocijų ir pozityvios energijos tolimesniam darbui su mokiniais.

Liudmila Kašėtienė,
Šilutės meno mokyklos mokytoja ekspertė, fortepijono skyriaus vedėja