+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Tikybos pamokos kitaip

Įpusėjus mokslo metams, vasario 23 d., tikybos mokytojai susirinko apskritojo stalo diskusijai „Tikybos pamoka kitaip“. Susitikimo metu du mokytojai pasidalijo savo patirtimi, pristatydami netradicines pamokas.

Švėkšnos gimnazijos tikybos vyresnioji mokytoja Violeta Stonienė dalyvius sudomino pristatydama 3 pamokų ciklą „Dievo duotos dovanos: Švėkšnos, Gardamo, Inkaklių lurdų atsiradimo istorijos“, kurio metu buvo aplankomos minėtos vietos, pateikiama daug istorinių faktų ir pamokos metodikos. Pamokos idėją mokytoja brandino apie septynis metus ir įgyvendino po daugelio svarstymų ir apmąstymų, kaip pamoką pravesti įdomiai ir patraukliai mokiniams.

Vainuto mokytojas metodininkas Marius Surplys visus sužavėjo novatoriškumu pristatydamas pamoką „Bažnyčių skirtumai ir panašumai“, kurios metu mokiniai galėjo pasinerti į virtualios realybės pasaulį. Aptarę stebėtus pamokų pristatymus, mokytojai diskutavo ir dalijosi gerąja patirtimi apie pamokas ne mokykloje, dalykų integraciją tikybos pamokose, pamokos laiko vadybą.

Susirinkimo pabaigoje, metodinio būrelio pirmininkė Audronė Denisevičienė aptarė numatomas artimiausias veiklas: vyskupo vizitaciją, renginius, konkursus, Telšių vyskupijos jubiliejinius renginius.

Laima Šepkienė,
Saugų Jurgio Mikšo ir Vilkyčių pagrindinių mokyklų tikybos vyresnioji mokytoja