+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Vaiko elgesio problemos ir jų sprendimo būdai

[singlepic id=2040 w=200 h=200 float=right]Gruodžio 1 dieną vyko rajono priešmokyklinio ugdymo pedagogų metodinio būrelio susirinkimas-apskritojo stalo diskusija ,,Vaiko elgesio problemos ir jų sprendimo būdai“. Diskusijoje dalyvavo ir daug konstruktyvių sprendimų pateikė Švietimo pagalbos tarnybos psichologė Genovaitė Voitenko.

Elgesio problemos vaikystėje kelia sunkumų ir pačiam vaikui, ir šeimai, ir darželio auklėtojoms, vaiko bendraamžiams. Psichologė Genovaitė Voitenko kartu su pedagogėmis analizavo konkrečius vaikų netinkamo elgesio atvejus, diskutavo, kokie veiksniai skatina vienokį ar kitokį vaiko elgesį, pateikė rekomendacijų, kaip bendrauti ir bendradarbiauti su aktyviais bei turinčiais emocijų ir elgesio sutrikimą vaikais. Pedagogės pabandė imituoti problematiško vaiko elgesio situacijas ir kartu ieškojo sprendimų būdų.

Priešmokyklinio ugdymo metodinio būrelio pirmininkė Vitalija Petronytė apžvelgė 2016-ųjų metų metodinio būrelio veiklą. Aptarėme gaires ir teikėme siūlymus  2017 m.  planui. Tikimės, jog 2017 metais pedagogės bus aktyvesnės, atviresnės, norės keistis, į metodinio būrelio veiklą įneš daugiau šiuolaikiškų, inovatyvių sumanymų.

Vitalija Petronytė,
Lopšelio-darželio ,,Pušelė“ priešmokyklinio ugdymo pedagogė,
Priešmokyklinio ugdymo pedagogų metodinio būrelio pirmininkė