+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

IŠVYKA Į LITEXPO PARODĄ „MOKYKLA 2016“

[singlepic id=2034 w=200 h=200 float=right]Lapkričio 25 dieną Šilutės švietimo pagalbos tarnyba organizavo išvyką į Vilnių, LITEXPO parodų rūmus, edukacinę parodą „Mokykla 2016“. Tai svarbiausias Lietuvos švietimo bendruomenės metų renginys, kurios šūkis – mokykla be sienų! Parodoje dalyvavę rajono metodinių būrelių pirmininkai bei pedagogai turėjo galimybę susipažinti su švietimo naujovėmis bei gerąja patirtimi, kuria dalijosi švietimo centrų ir mokyklų vadovai, verslo įmonių ir nevyriausybinių organizacijų atstovai, mokytojai, mokiniai ir jų tėvai.

Parodoje buvo galima gyvai išbandyti naujausios įrangos ir mokymo priemonių teikiamas galimybes, patirti, atrasti ir, žinoma, išmokti. Buvo įdomu tai, jog šiais metais parodoje dalyvavo daugiau nei 100 švietimo įstaigų ir įmonių iš Lietuvos, Estijos, Norvegijos ir Vengrijos. Programoje buvo galima pasirinkti daugiau nei 180 renginių ir užsiėmimų mokytojams ir mokiniams: forumas „Gera mokykla“, konferencijos, Lietuvos ir užsienio lektorių pranešimai, diskusijos, debatai, susitikimai, meistriškumo pamokos ir įvairūs interaktyvūs užsiėmimai. 

Rajono pedagogai dalyvavo švietimo bendruomenės narių susitikimuose, pokalbiuose bei dalijosi savo idėjomis. Pasak parodos dalyvių, džiugu, jog parodoje buvo galima išbandyti bei įsigyti naujausias mokymo priemones. Pedagogai diskutavo, kokia turi būti gera mokykla ir su kokiais iššūkiais susiduria šiandieninis mokytojas bei kodėl šiuolaikinė mokykla turi nuolat keistis.

Dalia Elena Solovjovienė
Sidnėjaus lituanistinės mokyklos mokytoja ekspertė

[nggallery id=92]