+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Edukacinė išvyka į Biržus „Biržų krašto gamtinis ir kultūrinis paveldas“

[singlepic id=1982 w=200 h=200 float=left]Spalio 4 dieną, rajono geografijos mokytojų metodinis būrelis organizavo edukacinę išvyką į Biržus „Biržų krašto gamtinis ir kultūrinis paveldas“. Prisijungti buvo pakviesti ir istorijos bei biologijos, kitų dalykų mokytojai.

Pažintis su Biržų krašto kultūriniu ir gamtiniu paveldu prasidėjo Biržų regioninio parko lankytojų centre. Lankytojų centro darbuotoja supažindino su ten esančia ekspozicija – prasmengančios žemės kraštu. Įspūdį paliko maketai, vaizduojantys smegduobės susidarymo etapus, taip pat buvo galima pamatyti uolienas, kurios randamos atsivėrus smegduobei Biržų regioniniame parke.

Ekskursiją po Biržus pradėjome nuo Biržų pilies. Apžiūrėję pilies pastatų kompleksą ir didingą – pylimais apjuostą pilies  teritoriją, ekskursiją tęsėme pažintimi su Astravo dvaru ir kelione pėsčiomis per Širvėnos ežerą, ilgiausiu (550 metrų)  pėsčiųjų taku, jungiančiu du ežero krantus, Lietuvoje. Apžiūrėję kultūrinius objektus vykome į Biržų regioninio parko teritoriją, kur aplankėme Karajimiškėse esančias smegduobes – Geologų duobę, Lapės olą, Karvės olą. Kirkilų ežerėlius stebėjome iš įspūdingo – valties formos ir 30 metrų aukščio apžvalgos bokšto. Taip pat aplankėme Smardonės šaltinius, kurie išsiskiria neįprastu kvapu dėl vandens sudėtyje esančios sieros. Pakeliui namo dar aplankėme Pakruojo dvarą. Neišdildomą įspūdį paliko jo pastatai, užimamos teritorijos dydis ir praeitimis alsuojantis visas dvaro kompleksas.

Kelionė vyko sklandžiai ir buvo aplankyti visi plane numatyti objektai ir įveikti visi maršrutai. Už dalyvavimą edukacinėje išvykoje ir bendrakultūrinių, bendrųjų ir profesinių kompetencijų tobulinimą dėkoju visiems kolegoms, vykusiems kartu.

Alicija Odinbergienė,
Rajono geografijos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė,
Šilutės Vydūno gimnazijos mokytoja