+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Lietuvių kalbos mokytojų aktualijos

[singlepic id=1978 w=200 h=200 float=left]Metodinio būrelio susirinkime, kuris vyko rugsėjo 28 d., rajono lietuvių kalbos mokytojai aptarė aktualius veiklos klausimus, dalijosi patirtimi.

Vienas svarbiausių dalykų – naujosios lietuvių kalbos ir literatūros programos, pagal kurias šiemet turi mokytis 5, 7 ir 9 klasių mokiniai. Mokytojai susiduria su sunkumais, nes kūriniai nauji, nėra vadovėlių, nors įvairios medžiagos lyg ir pakanka. Bet pasiruošimas pamokoms daug sudėtingesnis, reikia atsirinkti, perspausdinti, daug kopijuoti, nes tikrai mokyklos neturi galimybių, kad kas pamoką kiekvienas mokinys galėtų dirbti prie kompiuterio. Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos mokytoja Dalia Šulcienė išsakė pastebėjimus, kad jai iš dalies patinka, jog programa suvaržė mokytojo laisvę, o nauji vadovėliai yra iššūkis.

Tradiciškai dalijomės skaitymo patirtimi. Kintų pagrindinės mokyklos mokytoja Nijolė Sodonienė ir Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokyklos mokytoja Daiva Trijonienė pristatė po kelias knygas, iš kurių pasisėmė ugdymui reikalingos ir gyvenimiškos patirties (Rosie Thomas „Irisė ir Rubė“, Jūratė Stauskaitė „13×13“, Chiara Gamberale „Dešimt minučių“; Birutė Januškaitė „Maranta“, Sigitas Parulskis „Nutylėtų lelijų miestas“, „Murmanti siena“).

Mokytoja Daiva Trijonienė kalbėjo ir apie brandos egzamino vertinimą, apeliavo į tai, jog vertinimo darbus reiktų paskirstyti tolygiai, kad tiems patiems mokytojams netektų vertinti ir standartizuotų testų, ir PUPP, ir mokyklinio bei valstybinio egzamino darbų.

Rasvita Kundrotaitė,
Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos mokytoja metodininkė