+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

IDĖJŲ MUGĖ: ŠVĘSKIME EUROPOS KALBŲ DIENĄ KARTU

[singlepic id=1975 w=200 h=200 float=left]Rugsėjo 26 dieną keturių rajono mokyklų mokytojai su mokiniais Šilutės Martyno Jankaus pagrindinėje mokykloje pažymėjo Europos kalbų dieną. Tai buvo visa pedagoginių idėjų puokštė, kaip įdomiai ir turiningai organizuoti popietę. Svečius pasitiko daugybė šalių vėliavėlių, kitų kalbų frazėmis išpuošti laiptai, piešinių paroda “Draugystė”, visi drauge stebėjome visus pradžiuginusią atvirą veiklą.

Kalbos atveria duris į pasaulį ir sujungia žmones, kad ir kaip toli vienas nuo kito gyventų. Todėl rugsėjo 26 dieną visa Europa švenčia Europos kalbų dieną, siekiant paskatinti kalbų mokymosi įvairovę, išugdyti pagarbą visoms Europos kalboms. Šios šventės idėja paskatino Šilutės rajono pradinių klasių anglų kalbos mokytojas ir jų mokinukus susiburti ir kartu paminėti šią ypatingą dieną. Į atvirą veiklą – šventę Šilutės Martyno Jankaus pagrindinėje mokykloje atvyko Pamario pagrindinės mokyklos ir Šilutės Žibų pradinės mokyklos anglų kalbos mokytojos Asta Grigalienė  ir Renata Ivaščenkienė su būriu savo mokinių.

Renginį pradėjo įvairiomis kalbomis visus pasveikinusios Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos anglų kalbos  mokytojos Vilma Gečienė ir Aida Skarbalienė. Jos ne tik papasakojo apie Europos kalbų dienos reikšmę, bet ir linksmai dainuojant dainelę pamokė visus pasisveikinti keturiomis kalbomis: prancūzų, ispanų, vokiečių ir anglų. Tos pačios mokyklos  8a klasės   mokiniai Rokas Proškinas ir Marius Žvynakis surengė pradinukams viktoriną „Ką tu žinai apie Europos šalis?“(What do you know about Europe?). Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos mokiniai ir jų anglų kalbos mokytoja Asta Grigalienė, parodę visiems Britų folklorinį šokį ( „Child Grove“), pakvietė ir pamokė visus pašokti kartu. O vėliau, susibūrę į grupeles, vaikai rungtyniavo, kurie greičiau sudės pagrindinius pažymėtos šalies simbolius. Šią užduotį parengė Šilutės Žibų pradinės mokyklos anglų kalbos mokytoja Renata Ivaščenkienė. Veikloje netrūko džiugių emocijų, susidomėjimo ir noro parodyti savo žinias. Paklausti apie ką galima kalbėti, mokantis anglų kalbos, mokiniai išvardino daugybę jiems svarbių temų, kurias simboliais ir žodžiais pavaizdavo sutūpę prie ilgos juostos popieriaus. Pasidžiaugę, įvertinę savo darbą, susiradę draugų ir pasivaišinę mokiniai  pilni įspūdžių  išskubėjo namo.

Laivalaikio minutę visi galėjo apžiūrėti  Rusnės pagrindinės mokyklos 5-6 klasių mokinių (mokytoja Asta Sirtautienė) ir Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus pradinukų (mokytoja Drąsutė Vaitkevičienė) darbų parodą “Draugystė”.

Kalba – tai miestas, kurio statybai kiekvienas žmogus, gyvendamas žemėje, atneša savo akmenį.  Tikiu, kad ši šventė galbūt paskatins mokinius mokytis kalbų, kad kiekvienas jų galėtų atsinešti kuo daugiau „akmenų“  ir pastatyti savo miestą.

Asta Sirtautienė,
Rusnės pagrindinės mokyklos vyresnioji mokytoja