+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

PROJEKTINĖ eTWINNING VEIKLA. JOS PANAUDOJIMO GALIMYBĖS

[singlepic id=1956 w=200 h=200 float=left]Rugsėjo 12 dieną vyko Šilutės rajono pradinių klasių anglų kalbos mokytojų metodinis susirinkimas. Jo metu pranešimus skaitė ir savo patirtimi dalijosi Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos mokytojos Rita Barkauskienė, Aida Skarbalienė ir Vilma Gečienė.[singlepic id=1955 w=200 h=200 float=right]

Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės  mokyklos mokytojos Aida Skarbalienė ir Rita Barkauskienė, skaitydamos pranešimą “Projektinės veiklos integravimas į ugdymo procesą “(projektas “Divided by Nature, United by Sea”), pasidalijo aštuonių metų patirtimi organizuojant bei vykdant projektinę veiklą. Pranešėjos kalbėjo apie mokyklų-partnerių paiešką įvairiose sistemose, dalijosi pastebėjimais apie Nordplus Junior projektų paraiškų pildymą, fondo finansavimo galimybes, paraiškų parengiamiesiems vizitams ir mobilumo projektams vertinimą, tinkamumą, dažniausiai iškylančias problemas bendradarbiaujant ir būdus, kaip jų išvengti. Mokytojos taip pat pristatė tarptautinį mobilumo projektą “Divided by Nature, United by Sea”, kurį ateinančius dvejus metus vykdys su Farerų salų ir Danijos mokyklomis.

Mokytoja Vilma Gečienė pasidalino projektine “eTwinning” patirtimi, dirbant su pradinių klasių mokiniais, papasakojo apie Vilniuje vykusį tarptautinį kontaktinį seminarą “Tautiškumo ir tarptautiškumo dermė ugdyme”. Rengdami bendrus projektus, vaikai mokosi bendrauti, pažįsta kitas kultūras, lavina socialinius, užsienio kalbos įgūdžius.

Susirinkimo metu taip pat buvo diskutuojama organizaciniais bendrų renginių  klausimais, aptartos iškilusios problemos, numatytos tolimesnes veiklos gairės.

Vilma Gečienė
Pradinių klasių anglų kalbos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos vyresnioji mokytoja