+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Edukacinė išvyka „Kūrybinės dirbtuvės“

[singlepic id=1918 w=200 h=200 float=left]Birželio 8 d. Žemaičių Naumiesčio zonos pradinių klasių mokytojos dalyvavo edukacinėje išvykoje  „Kūrybinės dirbtuvės” Bikavėnų Senųjų kaimo tradicijų centre. Kaip tik tą dieną čia prasidėjo jau tradicine tapusi  dviejų dienų Amatų stovykla. Tad mokytojos tuoj pat įsiliejo į vaikų ir suaugusių stovyklautojų gretas.

Išklausiusios Amatų stovyklos vadovės- centro direktorės Marytės Matevičienės sveikinimų,  išsiskirstėme po sekcijas, kur galėjom išbandyti  įvairiausius liaudies amatus. Vienos siuvinėjome kryželiu, kitos -pynėme iš šiaudelių, trečios – audėme vytines juostas. Turėjom galimybę ne tik susipažinti su naminių saldainių gamybos paslaptimis, bet ir pačios jų  pasidaryti. Tikrą kūrybos džiaugsmą pajutom liedamos žvakes, karpydamos karpinius. Smalsu buvo pasidairyti ir po centro muziejų, paliesti senovinius rakandus. Prisėdusios  prie verpimo ratelio, audimo staklių, išbandėme kaip jomis darbavosi mūsų senelės. Buvom pavaišintos gardžia rūgštynių sriuba, kurią virė pats Vainuto seniūnas. Esame nuoširdžiai dėkingos centro darbuotojams už šiltą priėmimą, suteiktą galimybę prisiminti ir praktiškai panaudoti turimas žinias.

Po pietų trumpai apžvelgėm  būrelio metodinę veiklą, pasidalijom įspūdžiais, pasidžiaugėm turiningai ir kūrybingai praleista diena. Pirmininkė Sonata Kurmienė palinkėjo gražių  vasaros atostogų, prasmingų akimirkų ir gero poilsio.

                                                                                                                                        Virginija Kubilienė,
Vainuto gimnazijos vyresnioji mokytoja