+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Švietimo įstaigų vadovų pasitarimas prasidėjo gyva klasikine muzika

[singlepic id=1910 w=200 h=200 float=left]Gegužės 26 d. Švietimo pagalbos tarnyboje įvyko planuotas rajono švietimo įstaigų vadovų pasitarimas, kuris prasidėjo svečių iš Vilniaus ir Klaipėdos informacija.

Pradžioje išklausėme klasikinės muzikos profesionalų iš sostinės Gedimino Dalinkevičiaus (smuikas) ir Simono Bušmos (gitara) gyvos klasikinės muzikos, kuri labai patiko susirinkusiems. Svečiai pasiūlė rajono mokykloms edukacinę gyvos unikalios klasikinės muzikos pamoką, kurios rajono švietimo įstaigos galėtų tikėtis lapkričio mėnesį. Rajono bendruomenei būtų didelė dovana muzika, kurios su malonumu klausosi pasaulio inteklektualai – Kauno miesto kamerinio orkestro įkūrėjas Gediminas Dalinkevičius grojęs ir pripažintas daugelyje pasaulio šalių.

Svečiai iš VšĮ Klaipėdos profesinio mokymo ir reabilitacijos centro „Mokykis. dirbk, tobulėk“ supažindino su pirminio ir tęstinio profesinio mokymo programomis, kuriose kvietė dalyvauti ir mūsų rajono mokinius. Turime pastebėti, kad buvo siūlomos mokymo programos ir specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems asmenims,- tai galbūt ne vienam rajono gyventojui bus radikalus verslumo sprendimas.

Rajono švietimo įstaigų vadovai aptarė veiklos klausimus, dalijosi naujausia informacija.

Birutė Morkevičienė,
Traksėdžių pagrindinės mokyklos direktorė