+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Socialinių pedagogų edukacinė išvyka

[singlepic id=1908 w=200 h=200 float=left]Gegužė – ne tik gražiausias pavasario mėnuo. Tai laikas, kai mokyklų bendruomenės pamažu baiginėja mokslo metus, skaičiuoja rezultatus, apibendrina sukauptą patirtį. Šilutės ir Pagėgių savivaldybių ugdymo įstaigų socialinės pedagogės, susitikusios Pagėgiuose su kolegėmis ne tik pasidalijo sukaupta patirtimi, bet ir buvo pagėgiškių maloniai pakviestos į edukacinę išvyką.

Pirmasis susitikimas su kolegomis vyko Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijoje, kur mus maloniai pasitiko Pagėgių savivaldybės  socialinės pedagogės. Netrukus buvome pakviestos į edukacinę išvyką Rambyno regioniniame parke. Šiame viename iš gražiausių Lietuvos kampelių aplankėme Martyno Jankaus muziejų, esantį Bitėnų kaime.  Puiki gidė mums papasakojo apie garsųjį Mažosios Lietuvos visuomenės veikėją, publicistą, spaustuvininką, vieną iš  laikraščio „Aušra“ leidėjų, Tilžės akto signatarą Martyną Jankų. Aplankėme ir M. Jankaus bei  Vydūno kapus, esančius senosiose Bitėnų kaimo kapinaitėse. Be abejo, kopėme ir į senomis legendomis garsėjantį senąjį Rambyną. Pasigrožėjusios nuostabiais gamtos vaizdais, atsiveriančiais nuo šio lietuviui brangaus kalno, užsukome į regioniniame parke esantį Lankytojų centrą, kur gidė mus supažindino su centre kaupiama ekspozicija,  papasakojo apie Rambyno apylinkių istoriją, šį kraštą garsinusius įžymius žmones, verslus, amatus, lietuvininkų gyvenimo būdą, archeologiniu s radinius, supažindino su Vilkyškių kalvagūbrio geologine sandara, ten gyvenančiais paukščiais, šikšnosparniais, miegapelėmis, pievų ir miškų turtais.

Pažintinę-edukacinę išvyką užbaigėme jaukioje kavinėje, esančioje Rambyno kalno papėdėje. Prie kavos puodelio aptarėme ne tik problemas, bet ir inovacijas socialinio pedagogo darbe.

Už puikią, įdomią ir turiningą išvykę labai dėkojame Pagėgių savivaldybės socialinėms pedagogėms.

Jolita Lileikienė,
Traksėdžių pagrindinės mokyklos socialinė pedagogė