+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

susipažino su naujais „Macmillan“ leidyklos anglų kalbos vadovėliais

[singlepic id=1892 w=200 h=200 float=right]Balandžio 26 dieną Švietimo pagalbos tarnyboje vyko anglų kalbos mokytojų susitikimas su „Šviesos“ leidyklos koordinatore Agne Krutuliene. Paskaitos metu mokytojai susipažino su naujais „Macmillan“ leidyklos anglų kalbos vadovėliais Beyond ir Gateway, skirtais  5- 12 klasėms.

Mokytojams įspūdį padarė vadovėlius papildanti medžiaga internetiniuose resursuose. Kiekvienas mokinys su vadovėlio kodu prisijungia prie internetinių išteklių – audio, video, papildomo skaitymo įgarsintų tekstų, gramatikos, žodyno užduočių. Yra galimybė naudotis elektroninėmis pratybomis, kuriose vaikas stebi savo pažangą, gali užduotis atlikti kelis kartus, kol pilnai išmoks ir įsisavins naują medžiagą, o mokytojas  vaiko pažangą gali stebėti klasės valdymo funkcijos pagalba, taip pat patikrinti, įvertinti ar parašyti komentarus. Patys vadovėliai 2015/2016  metų leidimo, todėl savo tematika atitinka šių dienų paauglių interesus ir kitas pasaulyje vykstančias aktualijas. Mokytojams didelis palengvinimas CLIL –  parengta metodinė medžiaga integruotam dalykų mokymui, Life skills – gyvenimo įgūdžių integravimas pamokose, su parengta padalomąja medžiaga mokiniams ir metodinėmis rekomendacijomis mokytojams. Labai patiko Gateway vadovėlio paties autoriaus parengtos gramatikos video pamokos su pavyzdžiais iš skaityto pamokoje teksto. Be abejo, interaktyvus vadovėlio variantas naudotis pamokoje per multimediją ar interaktyvią lentą vienu prisijungimo kodu bet kuriame kompiuteryje, yra didelis palengvinimas mokytojams.

Didžiausią mokytojų susidomėjimą sukėlė testų generatorius. Tai galimybė mokytojams lengvai susigeneruoti testus su pasirinktų užduočių kiekiu, lygmeniu ir variantų skaičiumi. Mokytojai taip pat džiaugėsi padovanotais vadovėlių pavyzdžiais ir galimybe tai, ką išgirdo išbandyti praktiškai.

Agnė Krutulienė,
„Šviesos” leidyklos koordinatorė