+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Paroda “Ried ratai, ried ratukai” lopšelyje-darželyje “Ąžuoliukas”

[singlepic id=1873 w=200 h=200 float=left]Siekdamos užtikrinti tėvų ir pedagogų sėkmingą bendradarbiavimą, grupėje taikome savanorystės metodą. Pati idėja atsirado suvokus, kad įprastinių formų – skelbimo lentos, raštelių, susirinkimų ar padėkų – neužtenka užtikrinti abipusį bendradarbiavimą su tėvais. Iš noro kalbėtis ir spręsti problemas kartu ir atsirado bendra kūrybinė veikla. Kviečiame aplankyti  bendruomenės kūrėjų rezultatą – parodą “Ried ratai, ried ratukai”, visą balandį eksponuojamą “Ąžuoliuke”.

[singlepic id=1872 w=200 h=200 float=left]Labai gerai, kai vaikas turi galimybę matyti mamų, tėčių, auklėtojų bendrą veiklą, bendravimą, santykius. Kartu ir tėvai turi daugiau galimybių stebėti savo vaikus, geriau juos pažinti, suprasti, pasisemti idėjų, kaip spręsti tam tikras problemas. Be to, tai skatina tėvus pajusti atsakomybę už savo elgesį.Organizavome tėvų ir vaikų kūrybines dirbtuves „Ried ratai, ried ratukai”. Vaikai dalijosi įspūdžiais, kur ir kaip jie su tėveliais keliauja, pasakojo, kokią mašiną turi jų šeima, kokią labai norėtų turėti, vartė transporto enciklopedijas, sužinojo daug naudingos informacijos. Vaikai su tėveliais ir auklėtojomis iš antrinių žaliavų konstravo, spalvino, karpė, aplikavo savo svajonių mašiną, kuria galėtų apkeliauti Lietuvą. O kai visos  spalvotos, didelės ir mažos mašinos „suriedėjo” į grupę, įvyko Mašinų paradas. Parado dalyviai ir svečiai buvo nustebinti tėvelių ir vaikučių bei auklėtojų išradingumu ir idėjų originalumu.

Kviečiame visus daryti darželyje tai, kas mums teikia malonumo. Organizuoti tokias veiklas, kurios būtų įdomios tėvams, vaikams ir darželio auklėtojoms. Tik mūsų asmeninis įkvėpimas ir aktyvumas gali užkrėsti kitus: tiek pedagogus, tiek tėvus.

Daiva Austynienė, Renata Mickevičiutė,
Šilutės lopšelio-darželio „Ąžuoliukas” auklėtojos metodininkės