+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Edukacinė išvyka į „Diemedžio“ ugdymo centrą

[singlepic id=1859 w=200 h=200 float=left]Kovo 22d. rajono specialiųjų pedagogų ir logopedų metodinio būrelio nariai dalyvavo edukacinėje išvykoje į Švėkšnos „Diemedžio ugdymo centrą.  Išvykos tikslas – Diemedžio“ ugdymo centro specialistų gerosios patirties sklaida, sprendžiant ugdymosi ir elgesio problemas mokinių, turinčių elgesio ir emocijų sutrikimų.

Šio centro darbuotojos specialioji pedagogė Aistė Pielikienė, psichologė Asta Lukauskienė, švietimo pagalbos ir konsultavimo skyriaus vedėja Aurelija Kasparavičienė ir socialinė pedagogė Aurelija Riterienė supažindino su klasėmis, kabinetais, centre dirbančių specialistų teikiamomis paslaugomis, vaizdžiai pristatė įvairias centre taikomas terapijas: dailės, aromaterapijos, šokio ir judesio bei teatro, vandens masažo, šviesos, gamtinės, sensorinės relaksacijos. Pedagogės praktiškai susipažino ir išbandė sensorinei integracijai naudojamas priemones: terapinę vandens lovą su integruota masažo ir garso sistema, begalybės tunelį, burbulų vamzdį, šviečiančius pluoštus, žvaigždėtą kilimą ir projektorių „žvaigždėtas dangus“, šviesos šaltinį, veidrodinį kamuolį, FI LED žibintą, supersolar 100C.

Šilutės lopšelio darželio „Žibutė“ logopedė Rūta Paplauskaitė pristatė pranešimą „Smulkiosios motorikos įtaka vaiko kalbėjimo raidai“. Analizuodama savo darbo patirtį logopedė aptarė, kaip skatinti vaiko kalbos raidą šeimoje, buityje, kaip lavinti smulkiąją motoriką įvairiais amžiaus tarpsniais, kokia veikla ir žaidimai skatina vaiko kalbėjimo raidą.

Specialiosios pedagogės ir logopedės kartu su  ugdymo centro specialistėmis pasidalijo gerąja patirtimi, taikomais metodais, dirbant su specialiųjų poreikių mokiniais.

Estera Žiliuvienė,
Spec. pedagogų ir logopedų metodinio būrelio pirmininkė,
Rusnės spec. mokyklos mokytoja metodininkė