+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Švietimo ir kitų įstaigų dokumentų valdymas 2016 metais: aktualūs reikalavimai ir jų praktinis taikymas

[singlepic id=1848 w=200 h=200 float=left]Kovo 9 d. įvyko Virginijos Chreptavičienės, Vilniaus Gedimino technikos universiteto profesorės, socialinių mokslų daktarės, seminaras “Švietimo įstaigų dokumentų valdymas 2016 metais: aktualūs reikalavimai ir jų praktinis taikymas”. Seminaras buvo skirtas vadovams, administratoriams (-ėms), raštvedžiams (-ėms) ir kitiems darbuotojams, kurie rengia įstaigos / veiklos organizavimo dokumentus, atsakingi už jų tvarkymą ir apskaitą.

Viešojo administravimo institucijos bei švietimo įstaigos sudaro daug ir įvairių dokumentų. Darbuotojų, atsakingų už dokumentų rengimą, pareiga – juos parengti taip, kad dokumentai atitiktų oficialiems dokumentams nustatytus reikalavimus. Šių dokumentų nuolat daugėja, o rengimo, įforminimo, o ypač turinio reikalavimai nuolat keičiasi. Dėl tos priežasties dokumentų efektyvus valdymas tapo kiekvienos organizacijos problema.

Seminare buvo nagrinėjami Dokumentų rengimo taisyklių 2015 m. rugpjūčio 6 d. pakeitimai, dokumentų administracinė kalba, dėl kurios vartojimo kyla daug klausimų ir diskusijų, aptariami rekvizitai, kurių pasirinkimas ir užrašymas dokumentuose dažnai klaidingas, seminaro metu pateikta labai daug dokumentų iliustracinių pavyzdžių.