+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

„Sėkmingos pamokos receptai“ su Audrone Saldauskiene

[singlepic id=1847 w=200 h=200 float=left]Vasario 19 d. Saugų Jurgio Mikšo pagrindinėje mokykloje vyko seminaras „Sėkmingos pamokos receptai“, kurį vedė Šiaulių Didždvario gimnazijos ugdymo skyriaus vedėja, NMVA išorės vertintoja, MST konsultantė Audronė Saldauskienė.

Kiekvienam mokytojui rūpi, kaip pagerinti ugdymo kokybę. Ją garantuoti galėsime tik nuolat tobulindami pamoką ir tenkindami daugumos mokinių poreikius. Tobulinimo būdų ieškome kartu semdamiesi patirties seminaruose.

Lektorė priminė, kam turėtume skirti daugiausia dėmesio planuodami pamoką, kaip tinkamai formuluoti pamokos uždavinį ir jį susieti su savikontrolės užduotimi. Buvo pasiūlyta, kokias mokymo (si) strategijas taikyti, kad mokiniai būtų aktyvūs pamokoje, kaip diferencijuoti ar individualizuoti pamokos medžiagą. Nemažai kalbėta apie vertinimą ir jo naujoves. Supratome, kad dar reikėtų patobulinti vertinimo normas remiantis lektorės pasiūlymais.

Šio seminaro medžiaga mūsų mokyklos mokytojams nebuvo visiškai nauja, nes Audronės Saldauskienės idėjas mums jau buvo pristačiusi direktorės pavaduotoja ugdymui Stanislova Baltutienė, kuri anksčiau dalyvavo tokiame seminare. Lektorės rekomendacijas taikome formuluodami uždavinį ir planuodami pamokos veiklas, bet dar kartą išgirsti sėkmės receptus iš jų autorės lūpų buvo ir įdomu, ir naudinga.

Diana Paulauskienė,
Saugų Jurgio Mikšo pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos  vyresnioji mokytoja