+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Tarptautinė socialinė kampanija „Vienas iš penkių“

[singlepic id=1825 w=200 h=200 float=right]Maždaug vienas iš penkių vaikų tampa seksualinio smurto (seksualinės prievartos, vaikų prostitucijos, pornografijos, vaikų tvirkinimo ir seksualinio priekabiavimo prie vaikų internete) auka. Todėl prevencinės priemonės turi būti taikomos jau ikimokykliniame amžiuje.

Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnyba dalyvauja Paramos vaikams centro vykdomoje tarptautinėje socialinėje kampanijoje „Vienas iš penkių“. Šią socialinę kampaniją tarptautiniu lygmeniu vykdo Europos Taryba,  Paramos vaikams centras yra partneris ir kampaniją „Vienas iš penkių“ vykdo Lietuvoje.

Kampanijos „Vienas iš penkių“ siekis – sustabdyti seksualinę prievartą prieš vaikus. Pagrindinis kampanijos tikslas – aprūpinti vaikus, tėvus/globėjus ir plačiąją visuomenę žiniomis ir įrankiais, kad galėtume apsaugoti vaikus nuo seksualinės prievartos ir išnaudojimo.

Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnyba veda prevencinius užsiėmimus 3-7 metų vaikams, kurių metu ikimokyklinukai bus supažindinti su Apatinių rūbelių taisykle vaikams patraukliais metodais.

Ikimokyklines įstaigas, norinčias šių užsiėmimų savo ugdytiniams, kviečiame registruotis telefonu 68997.

Ilona Norgėlienė,
Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnybos psichologė, socialinė pedagogė