+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Mokinių ugdymo tęstinumas: sėkmės atvejai ir problemos

[singlepic id=1800 w=200 h=200 float=right]Gruodžio 22 d. Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro ir kitų švietimo įstaigų pedagogai pedagogai išklausė (ir buvo aktyvūs dalyviai) kolegialiosios patirties sklaidos seminarą “Mokinių ugdymo tęstinumas: sėkmės atvejai ir problemos”.

Dalijomės kolegialiąja patirtimi apie Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro jaunimo klasėse besimokančių mokinių ugdymo aktualijas, alternatyvų ugdymą. Seminaro lektoriais dar buvo pakviesti psichologas-psichoterapeutas Rolandas Evaltas ir psichologė Rosita Katauskienė.

Su psichologu -psichoterapeutu sprendėme mokytojų ir mokinių bendradarbiavimo situacijas, aktyviai diskutavome, atlikome realių atvejų analizę, mokėmės keisti savo mąstymą.

Psichologė Rosita Katauskienė pristatė autizmo sindromu pasižyminčių vaikų charakteristikas, kurių, beje, esą daugėja. Ji taip pat pasidalijo patirtimi, ir metodika, kaip bendrauti ir padėti  socializuotis šiems vaikams.

Seminaro patirtis ir aktyvi veikla leido pedagogams pažvelgti kitaip į kasdienes situacijas su  kuriomis susiduriame ugdymo procese.

Egidija Žukienė,
Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro socialinė pedagogė metodininkė