+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Praktinės CLIL taikymo galimybės edukaciniame ,,Karalienė Luizė“ projekte

[singlepic id=1790 w=200 h=200 float=left]CLIL (integruotas dalyko ir užsienio kalbų mokymas) – vienas iš inovatyvių metodų, kuris seniai naudojamas užsienio šalyse, buvo praktiškai pritaikytas Klaipėdos apskrities edukaciniame projekte ,,Karalienė Luizė.“ Visą lapkričio mėnesį Šilutės pirmojoje gimnazijoje vyko edukacinis projektas ,,Karalienė Luizė.“

Jame dalyvavo mokiniai ne tik iš Šilutės pirmosios gimnazijos, bet ir Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos bei Klaipėdos rajono Ketvergių pagrindinės mokyklos. Edukaciniame projekte dalyvavo anglų, vokiečių, rusų kalbų, istorijos, etikos, informatikos ir dailės dalykų mokytojai, kuriuos Prūsijos karalienės Luizės pėdomis vedė anglų kalbos mokytoja Vilma Urbonienė. Edukacinį projektą įgyvendinti padėjo Klaipėdos Rotary klubas ,,Karalienė Luizė,“ knygos „Karalienė Luizė“ autorė Jovita Saulėnienė ir Šilutės miesto savivaldybė.

Projekto metu moksleiviai dalyvavo įvairiose jo veiklose − kūrė, tyrė bei jungė atskirų dalykų gebėjimus į visumą, analizavo ir pažino istorijos reiškinius ir procesus taikant užsienio kalbų žinias. Projekte įvairaus amžiaus moksleiviai bendravo ir bendradarbiavo, ugdė gebėjimus dirbti komanda, taikė teorines žinias praktikoje, siekė vientiso ir sistemingo užsienio kalbų, dailės, istorijos ir informatikos dalykų suvokimo.

Svarbus edukacinio projekto vykdymo principas integruojant dalyko ir užsienio kalbų mokymą buvo bendradarbiavimas tarp mokinių, mokytojų ir mokyklų. Jo sėkmės vaisiai − puikūs moksleivių darbai, nuoširdūs atsiliepimai ir padėkos.

                                                                                  Vilma Urbonienė,
Šilutės pirmosios gimnazijos anglų kalbos mokytoja