+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Širdis ir nuoširdumas

[singlepic id=1777 w=200 h=200 float=right]Tokiu pavadinimu atvirą pamoką rajono pedagogai stebėjo lapkričio 25 d. Kintų pagrindinėje mokykloje.

Ne taip dažnai tenka pamatyti tikrą širdį, ypač mokykloje. Tokią galimybę turėjo atviros integruotos lietuvių kalbos ir biologijos pamokos „Širdis ir nuoširdumas“ dalyviai. Pamoką 9 klasei vedė Kintų pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Nijolė Sodonienė ir biologijos mokytoja metodininkė Ingrida Ežerskienė.

Veikloje panaudota daug vaizdinės medžiagos: širdies plakimo įrašas, tikra kiaulės širdis, dailininko Katauskio širdies operacijų fotografijos, Reinikio daina. Mokiniams pateikta įvairi veikla (probleminiai klausimai, patarlių skaitymas ir paaiškinimas, žinių demonstravimas, kvėpavimo pratimas, įsivertinimas ir kt.). Vienas mokinys pristatė kūrybinį darbą – filmuotą reportažą apie širdį ir nuoširdumą. Svarbi ir pamokomoji pamokos reikšmė, sąsajos su dabartimi – kaip gyvenime svarbu turėti širdį, ją saugoti, rodyti kitiems nuoširdumą.

Po pamokos vykusiame aptarime išsakyti dalykiški komentarai, išreikštas noras, kad panašių integruotų atvirų veiklų būtų daugiau.

Rasvita Kundrotaitė,
rajono lietuvių kalbos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė,
Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė