+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Vaškinių kreidelių išdaigos

[singlepic id=1757 w=200 h=200 float=right]Iki lapkričio pabaigos kviečiame pasidžiaugti tarnybos laukiamajame I aukšte eksponuojama „Ąžuoliuko” lopšelio darželio vaikų, jų tėvų ir pedagogų kūrybinių darbų paroda “Vaškinių kreidelių išdaigos”. Vadovės – auklėtojos Vida Paliutytė ir Vitalija Zemliauskienė.

Auklėtojos teigia, kad negalima apsiriboti vien mokymu, turime ieškoti įvairių metodų, sudaryti sąlygas įvairių gebėjimų ir poreikių vaikams veikti kartu, kurti ir išgyventi kūrybos džiaugsmą, todėl plėtojame enkaustikos techniką ugdymo procese.

Anot auklėtojų, šis veiklos būdas geriausiai atskleidžia vaiko individualius ar darbo grupėje gebėjimus, skatina kūrybiškumą, saviraišką, ypač efektyviai ramina, sudomina aktyvius, dėmesio sukaupimo problemų turinčius vaikus, ugdo meninę, pažinimo, socialinę, komunikavimo kompetencijas.

Svarbus ne tik rezultatas, bet ir pats kūrybos procesas, galimybė komunikuoti, atrasti save paslaptingame spalvų pasaulyje, interpretuoti paveikslų siužetus bei patiems juos kurti.

Enkaustika – vandeniui, o ypač šviesai atspari tapybos technika naudojant tik vaškines kreideles ir įkaitintą lygintuvą. Parodos darbuose – daug šilumos, meilės, kūrybos polėkio ir džiaugsmo.

Dalytė Jokaitienė,
Ikimokyklinio ugdymo pedagogų metodinio būrelio pirmininkė
Lopšelio darželio “Pušelė” auklėtoja metodininkė