+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Vaškinių kreidelių išdaigos, enkaustikos metodas “Ąžuoliuke”

[singlepic id=1744 w=200 h=200 float=left]Spalio 26 d. rajono ikimokyklinio ugdymo pedagogai metodiniame susirinkime išklausė du lopšelio darželio “Ąžuoliukas” pedagogių pranešimus, kurių antrasis vyko teoriją iliustruojant praktine veikla ir parengta demonstruojamo metodo darbų paroda, kuri tarnyboje bus eksponuojama lapkričio mėnesį.[singlepic id=1745 w=200 h=200 float=right]

Pradžioje išklausėme auklėtojos metodininkės Rasos Ilginienės pranešimą „Etnokultūrinis ugdymas Šilutės lopšelyje darželyje „Ąžuoliukas“. Sužinojome darželyje veikiančios kūrybinės etnokultūrinio ugdymo grupės nuostatas, tikslus: skatinti norą pažinti savo tautos papročius, savo krašto tradicijas, ugdyti pagarbą savo kultūrai; skatinti ugdytinių iniciatyvumą, plėsti kūrybinę raišką, išsaugant individualumą, taikant tradicinio ir netradicinio ugdymo metodus; bendraujant ir bendradarbiaujant su šeima, puoselėti tautos tradicijas.

Antrąjį pranešimą „Vaškinių kreidelių išdaigos. Enkaustikos metodas“ skaitė ir organizavo praktinę veiklą šia tema Šilutės lopšelio darželio „Ąžuoliukas“ auklėtoja metodininkė Vida Pauliutytė. Tiesiog nuostabu buvo taikyti praktiškai pateiktas teorines žinias, čia ir dabar išbandyti naują metodą, kurį galėsime panaudoti ne tik ugdomojoje veikloje, bet laisvalaikiu ir šeimose. Čia pat buvo eksponuojama būsimoji enkaustikos darbų paroda, kuria visi žavėjomės. Daugeliui buvo sunku patikėti, kad tai jaunųjų ikimokyklinukų darbai, nes darbai labiau buvo panašūs į patyrusių menininkų dailės kūrinius. Praktika patikino, kad enkaustikos metodas labai motyvuoja vaikus veiklai ir ugdo kūrybiškumą. Norėčiau pridėti, kad ne vien vaikus – ir mums, suaugusiems buvo be galo įdomu ir netikėta.

Gražina Toleikienė,
“Raudonkepuraitės” lopšelio darželio auklėtoja metodininkė