+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Etnografinė pramogėlė – pamokėlė „Rykaun vaikai pamarės“

[singlepic id=1736 w=200 h=200 float=left]Spalio 17 d. Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko etnografinė pramogėlė – pamokėlė „Rykaun vaikai pamarės“, skirta Lietuvos etnografinių regionų metams. Šio renginio organizatorė ir sumanytoja – muzikos mokytoja Irena Žėkienė, jai talkino auklėtojos Danguolė Razantienė ir Remigija Šlyžiuvienė.

Tai buvo puiki proga visa tai patirti gyvai. Programoje atsiskleidė Pamario krašto savitumai – šišioniškių tarme nuotaikingai skambėjo sakmės, legendos ir kitokie sakytinės tautosakos kūriniai, vaikai buvo supažindinti, kaip atsirado Šilutės miesto pavadinimas. Prasidėjus lietuvininkų žaidimams, visi susirinkusieji dalyviai: Šilutės lopšelio-darželio „Žvaigždutė“ vaikučiai ir pedagogai ir kiti renginyje dalyvavę svečiai, įsisuko į bendrą ratelį ir kartu su lopšelio-darželio „Pušelė“ folkloro ansambliečiais mokėsi lietuvininkų šokių judesių, kojų treptelėjimų bei būdingų Mažosios Lietuvos kraštui dainų.

Džiugu, jog ne tik suaugusieji noriai gilinasi į savo tautos praeitį bei kultūrą, bet ir ugdytinių tėveliai bei bendraminčiai sudominami prasminga veikla, įtraukiami į bendrus renginius, mokomi išlaikyti savo krašto identitetą.

Aldona Šiuparienė,
Lopšelio darželio “Pušelė”
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui