+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Šokio mokytojų apskritojo stalo diskusija

[singlepic id=1713 w=200 h=200 float=left]Rugsėjo 23 d. įvyko šokio mokytojų apskritojo stalo diskusija “Rengiamės 2016-ųjų moksleivių dainų šventei “Mano žemė”.  Aptarti aktualiausi pasirengimo dainų šventės šokių dienai klausimai.  Taip pat kalbėta apie respublikinius choreografų kursus Birštone.

Trumpai kalbėjome apie naujų šokių pristatymą, dainų šventės repertuarą. Įsigijome metodinę medžiagą (knygas ir muzikos įrašus), aptarėme svarbiausius dainų šventės akcentus. Diskusijoje paaiškėjo, jog rajono šokio mokytojai labai apgailestauja, kad nebetęsiama rajoninės dainų šventės tradicija. Šis lietuviškas tradicijas puoselėjantis renginys motyvuotų vaikus ir mokytojus susitelkti ir plėtoti šokio meną, tautiškumą. Dabar gi pasigirdo nuoskauda, kad Šilutės kraštą už šalies ribų reprezentuoja ne tautinių, o pramoginių, sportinių šokių kolektyvai, klubai.

Turime problemą, kurios rajone neturėtų būti – pavasarį rengtume masinę šokio šventę, atgaivintume senas rajoninės dainų ir šokių šventės tradicijas, tačiau Šilutėje nebeliko vietos, kur galėtume tai padaryti.

Asta Sapetkienė,
Choreografijos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė,
Švėkšnos “Saulės” gimnazijos moyktoja metodininkė,
Alina Urbonienė,
Šilutės Žibų pradinės mokyklos mokytoja metodininkė