+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Chemijos mokytojai – apie įdomią pamoką, jos organizavimą

[singlepic id=1704 w=200 h=200 float=left]Rugsėjo 16 dieną įvyko rajono chemijos mokytojų metodinio būrelio susirinkimas. Pedagogams buvo pristatytas detalusis 9 kl. chemijos dalyko planas, kurį ruošė mokytojos Dalia Jonaitienė, Danutė Mačiežienė, Agnė Rupeikienė, Violeta Banionienė, Gražina Jončienė. Susirinkimo metu planas buvo aptariamas ir tikslinamas, išklausėme mokytojų pranešimus.

Švėkšnos“Saulės“ gimnazijos vyresnioji chemijos mokytoja Gražina Jončienė skaitė pranešimą [singlepic id=1703 w=200 h=200 float=right]„Individualios mokinio pažangos vertinimas“.Mokytoja pasidalijo patirtimi, kaip gimnazijoje siekiama, kad mokiniai įsivertintų save ir stebėtų savo mokymąsi.Tai nėra tik mokyklos reikalas, turime dirbti visi kaip viena komanda: vaikas, tėvai ir mokykla. Dainora Laukevičienė pritarė ir kaip mama, ir kaip mokytoja, kad įsivertinimas yra naudingas ir daug darbo reikalaujantis dalykas.

Agnė Rupeikienė skaitė pranešimą „IT ir kitų inovatyvių priemonių taikymas pamokoje“. Buvo kalbama apie inovatyvius mokymo metodus(cheminis loto, sąvokos ir apibrėžimo schema, svečiuose pas mokslininką, sukūrys, kt.), kurių pagalba mokiniai gali lengviau įsisavinti mokomąją medžiagą. Šie metodai padeda ugdyti kūrybiškumą ir norą daugiau sužinoti. Rimutė Pilipavičienė pasidalijo patirtimi ir metodais, kurių pagalba galima įdomiai pravesti pamoką.

Dalijomės žiniomis bei patirtimi įvairiais chemikams aktualiais klausimais, aptarėme ir numatėme kitiems metams planuojamų darbų gaires. Numatėme tikslinę-dalykinę išvyką spalio mėnesį į Klaipėdos “Fortum“ fabriką.

Gražina Jončienė,
Vyresnioji chemijos mokytoja,
Chemijos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė