+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kūrybiškumas reikšmingas kaip sąlyga išgyventi bei adaptuotis supančiame pasaulyje

[singlepic id=1697 w=200 h=200 float=right]Rugsėjo 14 d. įvyko Saugų zonos pradinių klasių mokytojų metodinio būrelio susirinkimas „Kūrybiškumas reikšmingas kaip sąlyga išgyventi bei adaptuotis supančiame pasaulyje“. Daug vertingų pastabų apie ugdymo kokybę išgirdome iš Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Vidos Nemanienės.

Susirinkę pedagogai diskutavo, dalijosi mintimis klausydami pranešimų. Pranešimus skaitė Švėkšnos “Saulės” gimnazijos pradinių klasių mokytojos. Mokytojos metodininkės Elvinos Kaktienės pranešimas “Mes galim būti kūrybingi” padėjo mokytojams prisiminti įvairius mokymo metodus. Vyresnioji mokytoja Vilma Adomavičienė skaitė pranešimą “Asmenybės ir sveikatos ištakos – vaikystė”. Išgirstos mintys privertė susimąstyti, kad auklėjimo pagrindas yra suaugusiųjų asmeninis pavyzdys. Vyresnioji mokytoja Loreta Toleikytė pasidalijo savo patirtimi, kaip kūrybiškumą ugdyti lietuvių kalbos pamokose. Mokytoja metodininkė Martina Zimkienė pristatė surinktą informaciją apie verbalinį ir neverbalinį bendravimą. Priminė, kad kūno kalba ar teisingai suformuluoti teiginiai turi didelę galią bendravimui ir sprendimų priėmimui.

Mokytojai diskutavo ir apie šių dienų aktualijas: pritaikytas ir individualias programas bei standartizuotus testus, reikalingiausius kvalifikacijos tobulinimo kursus, galimybes bendradarbiauti su kt. socialiniais partneriais, bei emigracijos problemas, kai mokiniams kyla psichologinių ir socialinių sunkumų. Aptartos kitiems metams planuojamų darbų gairės.

Martina Zimkienė,
Saugų zonos metodinio būrelio pirmininkė,
Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos mokytoja metodininkė

[nggallery id=83]