+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Gerosios patirties sklaida Pašyšių pagrindinėje mokykloje

[singlepic id=1686 w=200 h=200 float=left]Birželio 17 d. Pašyšių pagrindinėje mokykloje įvyko gerosios patirties sklaidos seminaras „Kūrybinės  veiklos integravimas į ugdymo procesą“.  Pasiklausyti Pašyšių pagrindinės mokyklos kūrybingų mokytojų atvyko Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos pedagogai.

Lektorės Indrė Sprainė, Laima Stonienė, Loreta Sungailienė, Irena Bartkevičiūtė ir Jolanta Pėžienė stengėsi atvykusiems svečiams sukauptą patirtį perteikti praktiškai. Mokytojai žaidė žaidimus, leidžiančius  mokomąjį procesą padaryti kūrybišku, taip pat dalyvavo mokymuose, kaip savo pomėgius sujungti su profesine veikla. Mokytojams buvo suteikta galimybė praktiškai išbandyti „Pojūčių sieną“, gilintis į veiklas, padedančias savo veikloje įgalinti refleksiją. Seminaro pabaigoje buvo žaidžiamas visame pasaulyje žinomas žaidimas „Zefyras“, kuris leido mokytojams dar labiau pažinti save, įsigilinti į komandinio darbo subtilybes.

Seminaro metu buvo atsižvelgta į atvykusiųjų norus kuo  daugiau „pasiimti|“ naujovių, kurias galėtų pritaikyti savo darbe. Mokytojai buvo labai aktyvūs, noriai dalyvavo praktiniuose užsiėmimuose, diskutavo, reflektavo, ieškojo atsakymų į  seminaro metu iškilusius klausimus.

Šis seminaras – puikus bendradarbiavimo  įrodymas, kai  dviejų mokyklų mokytojai susitinka tam, kad galėtų imti ir duoti tai, kas reikalinga ugdymo procese, kad pamoka taptų kūrybiška, kad teoriniai, „sausi“  dalykai taptų įdomūs ir priimtini kiekvienam ugdytiniui.

Seminaro pabaigoje įvykusi refleksija parodė, kad šis seminaras tikrai buvo naudingas ir reikalingas, ir kad atvykę mokytojai džiaugiasi tuo, ką išgirdo ir išbandė.

Jolanta Pėžienė,
Pašyšių pagrindinės mokyklos vyresnioji lietuvių kalbos mokytoja