+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Svetingame Bikavėnų senųjų kaimo tradicijų kultūros centre

[singlepic id=1674 w=200 h=200 float=left]Birželio 17 d. technologijų metodinio būrelio mokytojai lankėsi Bikavėnų senųjų kaimo tradicijų kultūros centre. Ten susipažino su esančiais senoviniais daiktais-eksponatais, jų praktiniu pritaikymu buityje, turėjo galimybę austi staklėmis, verpti rateliu vilnas, linus, dalyvauti praktiniame užsiėmime – mokytis gaminti iš šiaudų įvairius paprastų ir sudėtingų formų sodus, gėlytes, angeliukus, ežiukus, skrybėles, aplikacijas. Mokytojams tai pasirodė labai miela ir viliojanti veikla. Taip pat žiūrėjome videomedžiagą apie 2014-2015 m. amatų stovyklas šiame centre vaikams ir moksleiviams ir aptarėme veiklos taikymo galimybes technologijų pamokose.

Mokytojų tikslas buvo praktiškai susipažinti su Senųjų kaimo tradicijų kultūros centro (Bikavėnai, Vainuto sen., Šilutės r.) veiklos kryptimis, edukacinių programų pasiūla, tradicine pynimo iš šiaudelių technika, senovinių daiktų ekspozicija, amatų stovyklos 2014-2015 pristatymu (įvairaus amžiaus mokiniams).

Įsitikinome, kad pamokos gali vykti ne tik klasėje, bet ir kitose erdvėse. Tokių kultūros įstaigų erdvių, turinčių paruoštas edukacines programas, Šilutės rajone yra keturios. Šia edukacine programa pradėta praktinė pažintis su kultūros centrais Šilutės rajono kaimo vietovėse. Kaimo vietovių kultūros centrų ir amatų centrų parengtos edukacinės programos yra aprūpintos reikiamomis priemonėmis ir vaizdine medžiaga, jas veda specialistai, arba amato žinovai. Mokytojai susipažino su pagrindinėmis veiklomis,  sąlygomis ir galimybėmis mokiniams patekti į Senųjų kaimo tradicijų kultūros centro organizuojamas kasmetines amatų stovyklas. Tai tikrai įdomu viesiems: vaikams ir suaugusiems, puoselėja krašto tradicijas, tautos kultūros istoriją ir amatus, su kuriais šiandien jau nebesusiduriame.

Esame labai dėkingi Senųjų kaimo tradicijų kultūros centro direktorei Marytei Matevičienei, kultūrinės veiklos vadybininkei Nijolei Stanelienei ir visam personalui, svetingai priėmusiems ir pakvietusiems apsilankyti čia su mokiniais.

 Rimutė Pilipavičienė,
Juknaičių pagrindinės mokyklos technologijų vyresnioji mokytoja

[nggallery id=81]