+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Tikybos mokytojų išvyka į Šv. Benedikto vienuolyną

[singlepic id=1666 w=200 h=200 float=left]Birželio 9 – 10 dienomis grupelė Šilutės dekanato tikybos mokytojų vyko į Šv. Benedikto vienuolyną (Palendrių k., Kelmės raj.) dalyvauti rekolekcijose. 2015-ieji Bažnyčios paskelbti pašvęstojo gyvenimo metais, tad metodinės grupės pirmininkė Virginija Rupainienė neatsitiktinai dvasiniam atsinaujinimui pasiūlė būtent šią vietą.

Rekolekcijų metu dalyvavome šv. Mišiose ir kitose liturginėse valandose, įsiliedami į  vienuolių gyvenimo ritmą; bendravome su broliu Gabrieliumi, kuris supažindino mus su vienuolyno įkūrimo istorija, vienuolių gyvenimo kasdienybe, dalijosi savo atsivertimo istorija, kalbėjo apie katalikų tikėjimo išskirtinumą ir ypatumus; turėjome galimybę susitikti su broliais vienuoliais asmeniniam pokalbiui ir/ar atlikti išpažintį. Įdomu tai, kad visos pamaldos vyko lotynų kalba (turėjome pamaldų eigos ir giesmių tekstus lietuvių kalba), išskyrus skaitinius, kurie buvo skaitomi lietuviškai.

Vienuolynas kontempliatyvus, uždaras, todėl mus supo ramybė, nuostabi nuo kalvos (ant jos pastatytas vienuolynas) atsiverianti panorama, giedras dangus ir paukščių čiulbėjimas. Tai vieta, kur kalba Dievas. Vieta, kur sustoja laikas.

Parsivežėme galvoje skambančias grigališkojo choralo giesmes, dvasinę ramybę, vienuolių rankų darbo skanumynus „palendriukus“ ir mintį „būtinai sugrįžti ten dar“.

Laima Šepkienė,
Saugų pagrindinės mokyklos vyresnioji tikybos mokytoja