+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Seminaras pedagogams

[singlepic id=1669 w=200 h=200 float=right]2015 m. birželio 4 d. Šilutės Žibų pradinėje mokykloje vyko psichologo, psichodramos terapeuto  Evaldo Karmazos seminaras pedagogams “Psichinė sveikata, stresas ir jo valdymas. Vaikų auklėjimas ir teisingos bausmės”. Paskaitos metu kalbėta aktualia tema – tai yra apie pedagogo psichinę sveikatą.

Pasak psichologo – pedagogai yra nuolat bėgantys, skubantys. Yra atlika nemažai mokslinių tyrimų, kurie įrodo, kad pedagogo profesija yra tokia, kad net po darbo šie žmonės vistiek dirba pedagogais:  namuose, gatvėje, parduotuvėje.

Kita priežastis – šiame laikmetyje pedagogui „užkraunama“ labai didelė atsakomybė, tai nuolatinis darbas ne tik su mokiniais – tai yra mokymas, bet ne mažiau svarbus darbas su tėvais. Ir šalia viso to, pedagogui tenka spręsti įvairias socialines mokinių ir jų šeimos problemas. Negalima pamiršti, kad daug įtakos turi ir nuolatinis nepastovumas švietimo sistemoje.

Mokykloje mokiniui į pagalbą skuba visas būrys specialistų, o kas padeda mokytojui?

Pedagogui reikia pagalbos, nes jo darbas yra nuolatinis egzaminas. Mokytojai galėtų vienas kitam padėti, bet dažniau ima konkuruoti vienas su kitu.“

Paskaitos pabaigoje pedagogai plojo gerbiamam psichologui Evaldui Karmazai už konkrečius praktinius patarimus, kaip išsaugoti psichinę sveikatą ir efektyviai dirbti 32 mokslo savaites.

Ramunė Vaidilienė,
Šilutės Žibų pradinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui