+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

IT naujovių sklaida Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijoje

[singlepic id=1665 w=200 h=200 float=left]Birželio 10-11 dienomis Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijoje vyko seminaras „Efektyvus „Google įrankių“ panaudojimas darbe ir kasdienybėje“. Seminarą vedė Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos IT mokytoja metodininkė Rasa Antanaitienė. Seminaro dalyviai buvo padalinti į dvi grupes, todėl mokymai vyko dvi dienas.

Mokytojai, dirbdami šiuolaikinėje mokykloje, nuolat susiduria su naujomis ir greitai kintančiomis situacijomis, kurios reikalauja vis naujų žinių, mokėjimų bei įgūdžių, todėl iškyla poreikis ieškoti vis naujų patrauklių ugdymo metodų, žadinančių mokinių mokymosi motyvaciją.

Seminaro metu lektorė supažindino mokytojus su „Google įrankiais“, suteikė žinių, kaip organizuoti mokymo(si) procesą, pagrįstą IKT naudojimu.

Seminaro dalyviai mokėsi dirbti su „Google įrankiais“. Dirbdami individualiai ir grupėse atliko įvairias praktines užduotis. Seminaro metu mokytojai mokėsi kurti testus, sudaryti apklausas bei rengti prezentacijas. Jie sužinojo daugiau apie elektroninio pašto teikiamas galimybes, kaip galima paprasčiau bendradarbiauti su kolegomis ir mokiniais internete. Mokytojai taip pat diskutavo, kodėl, kur ir kada yra tikslinga taikyti „Google įrankius“ ugdymo procese.

Seminaro metu mokytojai ne tik sužinojo, kaip efektyviau organizuoti ugdymo procesą, bet ir praplėtė savo akiratį naujomis galimybėmis, kurias galima taikyti ne tik darbe, bet ir kasdienybėje.

Seminare įgytos žinios skatins mokytojus kūrybiškiau dirbti bei žengti kartu su jaunosios kartos poreikiais, nes žinių visuomenėje informacinių ir komunikacinių technologijų naudojimas neatsiejamas nuo kokybiškos ir veiksmingos mokymo ir mokymosi proceso kaitos.

Šiuolaikiškas mokytojas – motyvuotas, ieškantis ir kuriantis mokinys.

Loreta Skvirbienė,
Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos vokiečių ir lietuvių k.žalbų mokytoja