+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kolegialios patirties sklaida labai svarbi ieškant efektyvių pedagoginių, psichologinių problemų sprendimo būdų ir metodų

[singlepic id=1615 w=200 h=200 float=right]Antradienio (gegužės 19 d.) popietę rajono švietimo įstaigų psichologės susirinko aptarti sudėtingų atvejų savo darbe, pasidalyti patirtimi sprendžiant mokiniams bei pedagogams kylančias problemas. Susitikimo metu buvo pristatytas konkretus atvejis su klientu, aptarti taikyti pagalbos modeliai ir metodai.

Psichologės pasidalijo savo įžvalgomis, kaip galima padėti klientams spręsti tokio pobūdžio problemas, kaip padėti mokyklos bendruomenei. Susitikimo metu pastebėta, kad efektyviam problemų sprendimui mokykloje, reikalingas visų bendruomenės narių dalyvavimas, įsitraukimas. Taip pat pastebėta, kad mokyklų bendruomenių nariams trūksta žinių tam tikrais psichologinių problemų prevencijos klausimais, todėl tikslinga kolegialiąja patirtimi dalytis ir su kitais švietimo įstaigų darbuotojais.

Kolegialios patirties sklaida labai svarbi ieškant efektyvių pedagoginių, psichologinių problemų sprendimo būdų ir metodų, siekiant ne tik asmeninės mokyklos bendruomenės narių gerovės, bet ir kuriant saugią aplinką.

Susitikimo metu taip pat buvo ruoštasi dalyvauti Klaipėdos miesto mokyklos psichologų konferencijai, kuri vyks birželio 11 d.

Rosita Katauskienė,
Psichologų metodinio būrelio pirmininkė
Švėkšnos specialiojo ugdymo centro, Rusnės specialiosios mokyklos psichologė