+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Seminaras „Kūrybinės  veiklos integravimas į ugdymo procesą“

[singlepic id=1611 w=200 h=200 float=left]Gegužės 13-ąją Pašyšių pagrindinėje mokykloje įvyko gerosios patirties sklaidos seminaras „Kūrybinės  veiklos integravimas į ugdymo procesą“.

Šiame seminare grupė Pašyšių pagrindinės mokyklos mokytojų  pasidalijo neįkainojama patirtimi su kitais Šilutės rajono mokytojais. [singlepic id=1612 w=200 h=200 float=right]Patirtis nauja, įdomi, naudinga, nes dvejus metus Pašyšių pagrindinė mokykla dalyvavo unikaliame „Kūrybinių partnerysčių“ projekte. Šis projektas suvienijo mokinius, mokytojus, Pašyšių kaimo bendruomenės narius, įvairių sričių kūrėjus ir menininkus bendram tikslui – išmokti  mokytis kūrybiškai.

Indrė Sprainė, Irena Bartkevičiūtė, Loreta Sungailienė, Laima Stonienė ir Jolanta Pėžienė – mokytojos, kurios atidavė projektui visas jėgas. Savo patirtį šios mokytojos ir skleidė seminaro metu. Seminaro organizatorė ir vadovė mokytoja Indrė Sprainė pristatė viso projekto veiklą, taip pat supažindino su Jungtinės Karalystės kūrybiškumo ugdymo patirtimi, kurios pasisėmė mokytojų stažuotėje lankydamasi šiaurės Anglijos mokyklose. Pirmiausiai mokytoja aptarė pagrindinius skirtumus švietimo sistemose. Po to pristatė, kaip pasitelkiant kūrybišką mokymąsi bei kultūrines galimybes, lavinami ir skatinami vaikų pasiekimai ir įgūdžiai Anglijos mokyklose.

Mokytoja Irena Bartkevičiūtė pristatė projekto veiklą 2013-2014 m. m. Mokytojos Laima Stonienė ir Loreta Sungailienė pristatė projekto „kūdikį“–„Pojūčių sieną“, praktinių užsiėmimų metu parodė rajono mokytojams keletą jos panaudojimų būdų ugdymo procese. Mokytoja Jolanta Pėžienė pravedė mokytojų mokymus „Savo aistros sujungimas su profesine veikla“ pagal „Kūrybinių partnerysčių“ metodiką. Viso seminaro metu buvo refleksuojama, gilinamasi į tai, ką klausytojai suprato, kaip vertina tai, ką išgirdo, ką jie pritaikys savo darbe. Mokytojai seminaro metu buvo aktyvūs, noriai dalyvavo diskusijose ir įvairių situacijų analizėje.

Jolanta Pėžienė ir Indrė Sprainė
Pašyšių pagrindinės mokyklos mokytojos